• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro tetiklememe sorunu

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar; sabitler sayfasında formülleri aşağı doğru çektiriyorum. yani elle müdahale ediyorum. böyle durumlarda muavin sayfasındaki açılır penceredeki makro tetiklemiyor, yani çalışmıyor. ancak çalışmayı kaydetip tekrar açtığımda tekrar normal çalışıyor. bir çok çalışmamda aynı sorunu yaşıyorum. bunu önlemenin bir yolu var mıdır. acaba o an çalışmayan makro şu şekildedir.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B1]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row > 1 Then _
    Range("C2:J" & Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row).ClearContents
If Target = "" Then Exit Sub
cson = Sheets("cari_hareket").Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
If Target <> "" Then _
Sheets("cari_hareket").Range("B1:I" & cson).AutoFilter Field:=3, Criteria1:="*" & Target.Value & "*"
If Sheets("cari_hareket").Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row = 1 Then GoTo 10
Sheets("cari_hareket").Range("B2:I" & cson).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy [C2]
10: Sheets("cari_hareket").Range("B1:I" & cson).AutoFilter
End Sub

Ekli dosyalar

• Fatura Arşivli_Y.xlsm
    Fatura Arşivli_Y.xlsm
    138.1 KB · Görüntüleme: 2
  • mak.1.jpg
    mak.1.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 2
  • mak.2.jpg
    mak.2.jpg
    48.2 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba,
Bazı kod bloklarının içerisinde Application.EnableEvents = False satırı var ve bu kodlar çalıştığında tetikleyicileri devre dışı bırakıyor. Siz bunları tekrar devreye sokmadığınız için çalışmıyorlar. Etkinleştirmek için Application.EnableEvents = True satırını ilgili kod bloklarının sonuna ekleyiniz.

Merhaba,
Bazı kod bloklarının içerisinde Application.EnableEvents = False satırı var ve bu kodlar çalıştığında tetikleyicileri devre dışı bırakıyor. Siz bunları tekrar devreye sokmadığınız için çalışmıyorlar. Etkinleştirmek için Application.EnableEvents = True satırını ilgili kod bloklarının sonuna ekleyiniz.
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi işlemi yapınca sorunsuz çalışmaya başladı, hayırlı geceler.

Geri