• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Tanımlarının Sayı İle Başlamaması

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar,
Makro tanımlarının sayılarla başladığında butona bağlanamadığını farkettim. Bu konuda bilgisi olan var mı !
Örneğin kod şöyle ise kod butona bağlanmadı.

Sub 1DATA ()
...
Ens Sub

Metinsel ifadelerde sorun olmaması gerekir. Boşluk karakteri içermemesi gerekir.

Teşekkürler üstad. Bir de "C" ile başlamaması durumu ile karşılaştınız mı ?

Merhaba, Sadece C ya da R yada C1, C2... ya da R1.... R6 gibi isimler kolon ve satır numaralarını belirttiği için bunları tek başına makro adı olarak kullanamazsanız. Ama C_1 , R_1 gibi kullanabilirsiniz.

Merhaba, Sadece C ya da R yada C1, C2... ya da R1.... R6 gibi isimler kolon ve satır numaralarını belirttiği için bunları tek başına makro adı olarak kullanamazsanız. Ama C_1 , R_1 gibi kullanabilirsiniz.

Bende C, R, C1, R1 ... çalıştı. (Editörden, manuel olarak !)

Eğer butona bağlı olarak çalıştıracaksak; butona "Test" isimli makroyu atayarak "C1" isimli makroyu çalıştırabiliriz....

Kod:
Sub Test()
    Call C1
End Sub
'
Sub C1()
    MsgBox "Test"
End Sub

.

Son düzenleme:
.

Ben de bildiğim birkaç şeyi belirteyim.

Her şeyin bir adı olduğuna göre, her Excel VBA makrolarının da bir adı olmalıdır. VBA makrolarını adlandırırken birkaç kurala uymamız gerekir:
  • Harfler, sayılar ve bazı noktalama işaretleri kullanabilir, ancak ilk karakter bir harf olmalıdır.
  • Adda boşluk veya nokta kullanamayız.
  • VBA büyük ve küçük harflere karşı duyarlı değil.
  • Makro adında şu karakterlerden hiçbirini kullanamayız: #, $,%, &, @, ^, * .! , .
  • Formülde kullanmak için bir İşlevi yazarken kullandığımız, hücre adresi gibi görünen bir ad kullanmaktan kaçınmak gerekir. (örneğin, A1, Z50, D23 gibi.) Aslında, Excel bu tür makro adlarına izin verir. Ancak neden işleri olduğundan daha karmaşık hale getirelim?
  • Makro adları 255 karakterden uzun olamaz. (Elbette, bu kadar uzun bir makro adı kullanmak bence anlamsızdır.)
  • İşin ideali, bir makronun adı, makronun amacını tanımlayan nitelikte olmalı.
  • Bir fiil ve bir adı birleştirerek ad oluşturmak iyi bir seçim olabilir. ( örneğin, VeriAl, SayfadaAra, DosyaAdlarıGetir gibi.) Bazı programcılar makronun neredeyse tam bir açıklamasını sağlayan adları kullanmayı tercih ederler. Bu kadar uzun isimlerin kullanımının da artıları ve eksileri vardır.
.

Son düzenleme:
.

Ben de bildiğim birkaç şeyi belirteyim.

Her şeyin bir adı olduğuna göre, her Excel VBA makrolarının da bir adı olmalıdır. VBA makrolarını adlandırırken birkaç kurala uymamız gerekir:
  • Harfler, sayılar ve bazı noktalama işaretleri kullanabilir, ancak ilk karakter bir harf olmalıdır.
  • Adda boşluk veya nokta kullanamayız.
  • VBA büyük ve küçük harflere karşı duyarlı değil.
  • Makro adında şu karakterlerden hiçbirini kullanamayız: #, $,%, &, @, ^, * .! , .
  • Formülde kullanmak için bir İşlevi yazarken kullandığımız, hücre adresi gibi görünen bir ad kullanmaktan kaçınmak gerekir. (örneğin, A1, Z50, D23 gibi.) Aslında, Excel bu tür makro adlarına izin verir. Ancak neden işleri olduğundan daha karmaşık hale getirelim?
  • Makro adları 255 karakterden uzun olamaz. (Elbette, bu kadar uzun bir makro adı kullanmak bence anlamsızdır.)
  • İşin ideali, bir makronun adı, makronun amacını tanımlamayan nitelikte olmalı.
  • Bir fiil ve bir adı birleştirerek ad oluşturmak iyi bir seçim olabilir. ( örneğin, VeriAl, SayfadaAra, DosyaAdlarıGetir gibi.) Bazı programcılar makronun neredeyse tam bir açıklamasını sağlayan adları kullanmayı tercih ederler. Bu kadar uzun isimlerin kullanımının da artıları ve eksileri vardır.
.
İdris Serdar üstadım, çok çok teşekkür ediyorum. Gayet aydınlatıcı bir açıklama olmuş. Pek çok site üyesine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sağlıcakla kalın

Geri