• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Sorunu

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Merhaba,

Belirli kodlar içeren makroyu çalıştırdıktan sonra, Çalışma Kitabı Hesaplaması otomatikten çıkıp El ile seçeneği oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

Teşekkür ederim.

Kullandığınız kodların içinde Application.Calculation = xlManual satırı vardır. Bu kod satırı Formül hesaplamada El ile seçeneğini aktif eder.

Çalıştırdığınız kodlar da End Sub dan önce Application.Calculation = xlAutomatic satırını eklerseniz, formül hesaplama yeniden Otomatik seçeneğine geçer.

Kullandığınız kodların içinde Application.Calculation = xlManual satırı vardır. Bu kod satırı Formül hesaplamada El ile seçeneğini aktif eder.

Çalıştırdığınız kodlar da End Sub dan önce Application.Calculation = xlAutomatic satırını eklerseniz, formül hesaplama yeniden Otomatik seçeneğine geçer.

Merhaba, İlginiz için teşekkür ederim. Kodlarım içerisinde belirttiğiniz satır yok ancak dediğiniz gibi End Sub dan önce Application.Calculation = xlAutomatic ekledim sorun çözüldü.

Formül hesaplama seçeneğini El ile şeklinde değiştirecek başka bir kod varsa bilmiyorum ama sorunun çözülmesine sevindim.

Sağlık olsun :) iyi çalışmalar.

Geri