• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro sayfası açmadan, Koda Değişiklik Yapmak.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Çalışmamda onlarca kod bulunmakta, çalışmasını istemediğim BuÇalışmaKitabı bölümünde herhangi bir işlemlik kodun…

Kod:
‘Private kod()
‘kodlar
‘kodlar
‘kodlarrrr
‘kodlar
‘kodlar
‘End Sub

Aralığında yukarıda ki örnekte ki gibi ne kadar kod varsa kodun başına (‘) işareti bıraktım. Devreye almak için sürekli olarak sayfanın kod bölümüne girip, işareti (‘) silip, tekrar yazarak kodları pasif hale getiriyorum. Bunun bir kısa yolu olabilir mi? Mesela butonla değil de belirleyeceğim herhangi bir tuş ya da birleşim ile örneğin birkaç tuşa bir basarak, otomatik devreye alıp kapatmak gibi.
Kısa yol yaptığımızda, Kodlar Aktif ise Pasif etmek ister misiniz? Ya da. Kodlar Pasif, Aktif etmek ister mi siniz? Gibi uyar pencere gelmesi,
Evet, Hayır ile seçimlendirilip, cevaba göre Hayır ise çıkan pencereyi kapatabiliriz Evet ise Kodları aktif hale getirip Yukarıda kodların arasından kodlarrrr yazılan satıra kod satırına işlem yapmam gerekiyor.
Kod sayfası açılmadan gireceğim veri kod bölümünden o satıra yerleşmeli. Kodlar satıra yerleştirilirken Değişiklikler kaydedilsin mi gibi de ekran görmek, sanırım bu işlemin çok sağlık bir şekilde yapıldığı anlamına gelir.
Değerli Hocalarım arkadaşlarım. Bu işlemin makro ile yapılması mümkün inancındayım. Ancak ne kadarı yapılabilir bilmiyorum.

Merhaba,

Sub Aktif_Pasif()
If Range("A1") = "" Then
Range("A1") = "AKTİF"
Else
Range("A1") = ""
End If
End Sub
Düğmeye makroyu atayınız.

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Range("A1") = "" Then Exit Sub
kodlar
kodlar

A1 hücresi yerine çalışma kitabındaki kullanmadığınız her hangi boş hücresini kullanabilirsiniz.

İyi akşamlar Mehmet Bey
İlginizden dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Kodlarınızı okudum, istediğim tam olarak bu değil. Konuyu yeniden göz atmanızı isterim.
İyi akşamlar.

dWK9IRf.jpg

Merhaba,
Sayın Muhammet Bey,
Ben daha profesyonel bir destek istemiştim bu konuya. Kısa yol kombinasyonları olmasın hadi, bir butonla, klik yaptığımızda önce durum uyarısı gelmeli, Kod aktif ise pasif edilsin mi diye veya Kod Pasif Aktif edilsin mi diye Evet Hayır seçenekleri olacak. Evet, tıkladığımızda kod aralığında belirli bir satırı bu evet tıkladığımızda evet penceresi altına kod yazacağım bir yer olmalı, o satırı buraya yazdığımla değiştirecek ve kod çalışması başlayacak.
Hayır dediğimizde Normal kapatır gibi pencereyi kapatacak.
Seyit Bey,
Sizin önerdiğiniz konu benim konuya sadece yakınlık gösterir. Konuyu yeniden okuduğunuzda aradaki farkı gözlemeye bilirsiniz.
Arkadaşlar bu konuya çözüm ne olabilir sanırım bir userform eklenmesi gerekiyor.

Teşekkürler.

Geri