• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro sadece ilgili kitap için çalışsın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,

Excel kitabımda belirli aralıklar ile çalışan otomatik makrom var. Bu makro kitabı açıkken sorun yok gayet güzel çalışıyor. Fakat 2. bir excel dosyası açıkken ve bu dosya aktifken diğer makrolu excelde otomatik çalışan sorgu nedeniyle ekrana debug hatası geliyor. Makrolu kitabın aktif olmasını bekliyor. Ama sanki makro diğer excel için yazılmış gibi davranıyor. Yolu örn: Workbooks("Excel_Uygulaması.xlsm").Sheets("Ayarlar").Range("B1") gibi tam olarak gösteriyorum ama yinede diğer excel dosyası aktif işlemde olduğu için hata alıyorum. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Makrom sadece ilgili sayfa için çalışsın. Başka alakasız sayfalarda çalışmaya kalkmasın. Biraz karışık anlattım ama umarım anlaşılmışım dır.

Saygılarımla.

Ben de benzer bir sorun ile karşılaşmıştım ve çözümü makrolu
dosya dışındaki dosyaları kod ile kaydedip kapatmakta bulmuştum.

Kodlarınızın başına şu kodu yazarak dener misiniz?

Kod:
    ActiveWorkbook.Application.WindowState = xlMinimized
    ThisWorkbook.Application.WindowState = xlNormal

Son düzenleme:
Kodlarınıza bir sayfayı seçtiriyor musunuz ?

Kod:
 sheets("falansayfa").Select
ile kodların yürümesi gereken sayfayı odaklamadığınızda üstte başka hangi sayfa varsa ondan veri alıp vermeye çalışıyor ve hataya giriyor olabilir.

Alternatif çözüm olarak bunu kontrol edin , deneyin .

Cevaplar için tşkler. Öncelikle exceli amacı dışında izleme ekranı olarak kullanıyorum. Bu yüzden minimize edemiyorum. Sheets belirtmemde fayda etmiyor. Çözümü şöyle ürettim.

Kitap aktifken ve pasifken x sayfasına 1-0 yazdırdım. Kodu da buna göre derledim. Şimdilik işimi gördüm ama yine başka kitaplar açıkken makronun ilgili sayfada çalışması gerekirken neden başka sayfada çalışmaya kalkıyor. Öğrenmek isterim. Saygılarımla.

Geri