• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro neden tek işlem yapıyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Arkadaşlar ekte gönderilen dosyadaki makro tek işlem yapıyor.Yapmak istediğim 31'inci satıra kadar işlem yapması ancak işlemi ilk sapıyor ve duruyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Büyük ihtimalle kurguladığınız döngü yanlıştır. Dosya üzerinde açıklama yapmamışsınız. Tam olarak nasıl bir işlem yapmak istiyor sunuz?

"sayılar" sayfasında A sütunu ile "formul32" sayfasındaki "b" sütunundaki değerleri karşılaştıracak.eğer rakamlar ayni ise "oynanan" sayfasını "b" sütununa "sayılar" sayfasının "a" sütunun sağ tarafındaki rakamı yazacak.umarım anlatabilmişimdir.

Selamlar,

Bu durumda makronuz doğru çalışıyor. Çünkü iki sayfada eşleşen veri A2 ile B2 hücreleridir.

Eğer aradığınız sonuç bu değilse örnek dosyanız üzerine görmek istediğiniz sonucu ve açıklamasını yazıp foruma yollar mısınız?

Korhan Bey ,tamam makro çalışıyor ama sadece 2.satırda işlem yapıyor ve duruyor..Benim istediğim ayni makro 31.satıra kadar gerekli karşılaştırmaları yapıp değerleri getirsin

cevap

Arkadaşlar şu anda "oynanan" sayfasında nasıl sonuç istediğim görülmektedir.inşallah du defa kendimi anlatabilmişimdir.yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Bir gram aklım vardı oda gitti. O sayılar nerden geldi anlamadım ben.Neyse çözümü bekleyeyim belki anlarım.

Selamlar,

Umarım doğru anlamışımdır. Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SAYILARI_YERLEŞTİR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, S3 As Worksheet
    Dim Sütun As Byte, Satır As Integer, Bul As Range

Set S1 = Sheets("sayilar")
    Set S2 = Sheets("formul32")
    Set S3 = Sheets("oynanan")

S3.Range("B2:G31").Clear

For Sütun = 2 To 7
        For Satır = 2 To 31
            Set Bul = S1.Range("A:A").Find(S2.Cells(Satır, Sütun), , , xlWhole)
            If Not Bul Is Nothing Then
                S3.Cells(Satır, Sütun) = Bul.Offset(0, 1)
            End If
        Next
    Next

Set Bul = Nothing: Set S1 = Nothing: Set S2 = Nothing: Set S3 = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Teşekkürler Korhan Bey

Geri