• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Kullanmadan Adres Defteri Uygualası

Excel Vers. ve Dili
Excel 2008 (iş yerinde MAC versiyonu)
Excel 2007 ve 2011 (evde)
Merhabalar, ekteki telefon defteri uygulamasını çalışır hale getirmek istiyorum. Bilgisayarlarımız Mac olduğundan ötürü maalesef makro ile sorunu çözemiyoruz. isim ile arama kısmında isim veya soyisim girildiğinde harf sekmelerinin hepsinde, yazılan isim veya soyisim ile ilişikli kişi veya kişilerin bütün detaylarını dökecek şekilde formül yazmak istiyorum. Forumda incelediğim neredeyse bütün telefon/adres defteri uygulamaları makro tabanlı olduğundan sistem çalışmadı. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kendim için yapmış olduğum bir dosyayı size uyarladım. Ama kişi bilgileri tek sayfada toplanıyor. Sizin de işinize yarar belki.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kendim için yapmış olduğum bir dosyayı size uyarladım. Ama kişi bilgileri tek sayfada toplanıyor. Sizin de işinize yarar belki.

Çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Biraz daha formül ile yarar hale getiririm. Çatısını kurmuş olmanız yeterli, tekrar teşekkür ederim.

Üstadım, formülleri biraz kurcaladıktan sonra referans olarak belirlediğin "tablo1"in sadece ilk 500 kaydı gördüğünü farkettim. tablo1 referansını genişletmek için data-name-define sekmesinden referans aralığını genişlettim fakat bu seferde sistem çalışmadı. misal olarak 10.000 kişilik bir kayıt olacaksa nasıl düzeltebiliriz? teşekkürler.

Merhaba,

Yeni hali ektedir. Rehber sekmesine satır ekleyerek kayıtları çoğaltabilirsiniz. Formülde değişiklik yapmanıza gerek yok.

Kolay Gelsin,

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba,

En son hali ektedir. Veri doğrulama kaldırıldı. İsim aramak için ismin veya soyismin birinci veya daha fazla harfini yazarak arayabilirsiniz. büyük küçük harf fark etmez ama noktalama işaretlerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

Merhabalar, çok aradım ama bir türlü bulamadım excelde adres defteri yapmak istiyorum isim soyisim firma adı adres şehir mail telefon no gibi bilgiler olsun istiyorum.Forumda acemiyim birde dosya indiremiyorum işyerinde mac kullanıyorum.

Değil bu sitede, Google'da daki Excel Adres Defteri yazıp aratsanız bile eminim birçok sayfa listelenecektir.

Denemedinizde fayda var.

Geri