• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro kullanarak diğer sayfaya satır kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007-Sql
Ustalarım merhaba, makro kullanarak excelde sayfa 1 deki benim istediğim satırı oldugu gibi sayfa 2 ye kopyalıcak bir çalışma yapmam gerekiyor,
ekte forumdan buldugum benim yapmak istediğim olaya benzer örnekleride gönderiyorum, lütfen bu konuda yardımcı olun.

Ekli dosyalar

Sorunuzu okuyunca dosyalarınızı incelemeye gerek görmedim. Size iki örnek gönderiyorum. Birincisinde kopyaladığınızı ikinci sayfaya tüm özellikleriyle (biçimlendirme ve değerler) yapıştırıyorsunuz, ikincisinde ise sadece değerleri yapıştırıyorsunuz. İnceleyiniz.
Kod:
Sub tumunu_kopyala()
Sheets("Sayfa1").Select 'Birinci sayfayı seçtik
    Rows("9:9").Select '9 uncu satırın tümünü seçtik
    Selection.Copy '9 uncu satırın tümünü kopyaladık.
    Sheets("Sayfa2").Select 'Sayfa2 yi seçtik
    Rows("12:12").Select 'Sayfa2 de 12.nci satırı seçtik.
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=False 'Tüm özelliklerini (biçimlendirme ve değerler) kopyaladık.
    Range("C16").Select
End Sub
Sadece değerleri kopyalamak için ise aynı örnek üzerinde değişiklik yaparsak:
Kod:
Sub degerleri_kopyala()
Sheets("Sayfa1").Select 'Birinci sayfayı seçtik
    Rows("9:9").Select '9 uncu satırın tümünü seçtik
    Selection.Copy '9 uncu satırın tümünü kopyaladık.
    Sheets("Sayfa2").Select 'Sayfa2 yi seçtik
    Rows("12:12").Select 'Sayfa2 de 12.nci satırı seçtik.
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=False 'Sadece değerleri (biçimlendirme yok) kopyaladık.
    Range("C16").Select
End Sub
Tek yapmanız gereken sayfa isimlerini ve satır numaralarını kendinize göre uyarlamak.

Merhaba usta cevap için çok teşşekürler ama benim yapmak istediğim şey tam olarak bu değildi
eğer ekte gönderdiğim dosyaları inceleme fırsatınız varsa orda yapmak istediğim seyi daha iyi anlıcaksınız, YENI FIYAT LISTESI adlı dosyada yapılmak istenen şey 1. ve 2 sayfada yazılmıştır.
şimdiden çok teşşekürler

usta kitaplar ve personelim adlı dosyalardada ekte forumdan buldugum benim yapmak istediğim olaya benzer örnekleri inceleyebilirsiniz.

Geri