• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro kodunun içine sql sorgusunu yerleştirmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

"Insert Into tbStok values ('" & Range("A1").Value & "','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI' , '' , 4, '' , '' , '' , '' , '' , '' , 'AD' , 0, '1.Tip Kdv' , 0, 0, 0, '' , 0, 'MAĞ05' , 'UBATUR' , getdate(), -1, '' , 0 , 0, '' , 0, 0, 0 )"

Yukarıdaki sorgumda insert sorgusunun tek bir alanını A1 hücresindeki değere atadım ve çalıştı.

Bütün sorguyu a1 hücresine yazdığımda ve makro koduna atadığımda hata veriyor.

Şöyle yapıyorum

" "& Range ("A1").Value&" "

kodu nasıl düzenlemeliyim.Yardımcı olur musunuz ?

Hata iletisi nedir?

Veri tipi uyuşmazlığı ya da insert cümlesindeki sıra ile tablo field sırası aynı olmayabilir.

Sizinkinde field listesi yok. Tam olarak syntax aşağıdaki gibidir ve veri girilmeyecek alanları dahil etmeyerek null string atamanız gerekmez. (Not Null özelliği atanmadıysa)

Kod:
INSERT INTO TABLONUZ(alan1, alan2, alan3)
VALUES(değer1, değer2, değer3);

Zeki Bey;

Alttaki makro kodumda,sql sorgusunun değişen verilerini hücrelerden çektim

.Open "Insert Into tbStok values ('" & Range("A10").Value & "','" & Range("B10").Value & "' , '' ,'" & Range("C10").Value & "', '' , '' , '' , '' , '' , '' , 'AD' , 0, '" & Range("D10").Value & "' , 0, 0, 0, '' , 0, '" & Range("E10").Value & "' , 'UBATUR' , getdate(), -1, '' , 0 , 0, '' , 0, 0, 0 )"

A10=MAĞ1
B10=Deneme
C10=4
D10=1.Tip Kdv
E10=MAĞ1

Hücrelerde yukarıdaki veriler vardı.C10 hücresinde sayı verisi var.Diğer hücrelerde ise metin.Ama sorun olmuyor.Makro kodu kusursuz bir şekilde çalışıyor.

Yapmaya çalıştığım ise,bütün bir sql kodunu excelde A1 hücresine yazıcam.Makro kodunda ise sql sorgusunun tamamını A1 hücresinden çek diyecem.Tahmini makro kodum;

" "& Range ("A1").Value&" "

ama çalışmıyor.Eğer yukarıda aynı kod çalışıp ve hücreden veri çekebiliyorsa, aynı kodu bütün bir sql sorgusunu almak için kullandığımda neden çalışmaz ?

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yardım edebilir misiniz ??

Geri