• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Kodunu Exceldeki Hücre Değerinden Almak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Makro kodumun içinde bir sql sorgusu var.Örnek üzerinden konuşayım.

Insert Into tbStok values ('MAĞ08','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

Bu sorgunun içindeki 'MAĞ08' değerini A1 hücresinde bulunan değerden alması için sorguyu nasıl yazmalıyım.

Yardım edebilir misiniz ?

Merhaba arkadaşlar;

Makro kodumun içinde bir sql sorgusu var.Örnek üzerinden konuşayım.

Insert Into tbStok values ('MAĞ08','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

Bu sorgunun içindeki 'MAĞ08' değerini A1 hücresinde bulunan değerden alması için sorguyu nasıl yazmalıyım.

Yardım edebilir misiniz ?
Şöyle deneyin bir.:cool:
Kod:
Insert Into tbStok values ("'" & range("A1").value &"'",'AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

"Insert Into tbStok values (" '" & range("A1").value &"'",'AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

bu şekilde yazdım ama hata veriyor

"Insert Into tbStok values (" '" & range("A1").value &"'",'AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

bu şekilde yazdım ama hata veriyor

aşağıdaki gibi deneyiniz.:cool:
not : veri tabanınızdaki Buradaki alanlar metin olamalı.Bu kodlama ona göredir.sayı alnları için tek tırakları kaldırmalısınız.
Kod:
"Insert Into tbStok values ('" & range("A1").value & "','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

Evren Bey;

Çalışıyor çok teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak.Biliyordum ama hatırlayamıyorum şimdi.Mesela a1 hücresine bir değer yazıyoruz.B1 hücresinde ise uzun bir metin var.O metinin içindeki bir kelimeyi a1 den referansla alabiliyorduk.Çok kısa bir formülü vardı.

Yardım edebilir misin ?

Evren Bey;

Çalışıyor çok teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak.Biliyordum ama hatırlayamıyorum şimdi.Mesela a1 hücresine bir değer yazıyoruz.B1 hücresinde ise uzun bir metin var.O metinin içindeki bir kelimeyi a1 den referansla alabiliyorduk.Çok kısa bir formülü vardı.

Yardım edebilir misin ?
Bunu anlamadım
bir örnek dosya yollarmısınız.

Insert Into tbStok values ('MAĞ49','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

Evren Bey;

Yine yukarıdaki örnek üzerinden gideyim.Mesela MAĞ49 değeri A1 hücresinde olsun.Yukarıdaki sorguda yazan MAĞ49 yerine demeliyim ki.Buraya yazacağım değer a1 hücresinde,ben oraya ne yazarsam onu getir.

Aklımda şöyle bir şey kaldı.Ama olmadı.

=Insert Into tbStok values ('"&a1&"','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')

umarım açıklayıcı olmuştur

Sayın Evren;

hatırladım.Çözdüm.Bilginiz olsun.

cozumunuzude buradan paylasırsanız sizin sorununuzu yasayan arkadaslarınıza ısık olursunuz tesekkur ederiz

="Insert Into tbStok values ('"&a1&"','AVM.YÖNETİM GİDERLERİ OPTİMUM AVM.MAĞAZASI')"

kodu bu şekilde yazınca çözüldü.

aynı sorunu yasayacak olan kişilere işik oldugunuz için tşk ederim benim sorunum yok ama arkadaslarınıza yardımcı oldunuz . Mutesekkirim :)

Geri