• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro kodunda tarih sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar;

="Insert Into tbMuhasebeFisi values ('"&D2&"' , '"(CDate(Range("A2"))"' , '3' , '"&F2&"', 0, '"&Tanımlamalar!G5&"', '"&J2&"' , 0, 0, '"&C2&"', 0, '' ,0 , 'MUH' , '1' , 0 , 'ubatur' , getdate (), '' , 0, 0, '' , 0, 0, 0 , '', 'ubatur' , getdate () )"

Yukarıdaki işlemde,CDate ile başlayan yere tarih yazdırmak istiyorum.A2 hücresinde tarih 01/01/2011 olarak kayıtlı.Normal şekilde alınca sayı olarak çıkıyor.Forumda araştırdım tam olarak bulamadım ama cdate kullanılacak anladığım kadara ile.

Yukarıdaki işlemde tarihi düzgün olarak almam için nerde hata yapıyorum ?

Yardım edebilir misiniz ?

Merhaba,

Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor. Anladığım kadarıyla;

Formülde kullanacaksanız;

Kod:
METNEÇEVİR(A2;"gg/aa/yyyy")
Makro da kullanacaksanız;

Kod:
Format(Range("A2"), "dd/mm/yyyy")

.

Ömer Bey;

Excelde sql sorguları oluşturuyorum.Mesela sorgunun başında gördüğünüz D2, ilgili hücreden belli bir sayıyı alıp sorgudaki yerine yerleştiriyorum.Sıkıntı olmuyor,metin yerleştirsem sorun olmuyor.Ama hücre tarih içeriyorsa bunu sayı olarak atıyor.Tarih olarak görmek istiyorum.

İlgili sorguyu kopyalayıp hücreye yapıştırın.D2,F2 hücrelerine metin yada sayı yerleştirin.Sorguda gözüktüğünü göreceksiniz.Ama tarih için olmuyor.

Sizin yazdıklarınızı denedim ama olmadı.

Umarım açıklayıcı olmuştur....

="Insert Into tbMuhasebeFisi values ('"&D2&"' , '"Format(Range("A2"), "dd/mm/yyyy")"' , '3' , '"&F2&"', 0, '"&Tanımlamalar!$G$5&"', '"&J2&"' , 0, 0, '"&C2&"', 0, '' ,0 , 'MUH' , '1' , 0 , 'ubatur' , getdate (), '' , 0, 0, '' , 0, 0, 0 , '', 'ubatur' , getdate () )"

Arkadaşlar;

Ben bu konuyu çok araştırdım ama bulamadım.Olmayacak galiba.

Yalnız şunu farkettim.Tarihi parçaal ile ayırıp,sonra birleştirdiğimde(birleştiğindeki şekli 1/11/2011 oluyor mesela)oluşan yeni hücreyi sorguda referans verirsem oluyor.

Yalnız 01 rakamı her seferinde 1 geliyor.Ben birleştir fonksiyonu kullanarak 01 rakamını 01 görmek istiyorum.

Yardım eder misiniz ?

Merhaba,

="Insert Into tbMuhasebeFisi values ('"&D2&"' , '"Format(Range("A2"), "dd/mm/yyyy")"' , '3' , '"&F2&"', 0, '"&Tanımlamalar!$G$5&"', '"&J2&"' , 0, 0, '"&C2&"', 0, '' ,0 , 'MUH' , '1' , 0 , 'ubatur' , getdate (), '' , 0, 0, '' , 0, 0, 0 , '', 'ubatur' , getdate () )"

tarih olan yeri neden tırnak içinde aktarıyorsunuz? doğrudan aktarsanız olmuyor mu?

Nejdet Bey;

Aşağıdaki gibi yazınca sorunum çözüldü.Bilginize sunulur.

="Insert Into tbMuhasebeFisi values ('"&D2&"' , "&"'"&METNEÇEVİR(A2;"gg/aa/yyyy")&"'"&" , '3' , '"&F2&"', 0, '"&Tanımlamalar!$G$5&"', '"&J2&"' , 0, 0, '"&C2&"', 0, '' ,0 , 'MUH' , '1' , 0 , 'ubatur' , getdate (), '' , 0, 0, '' , 0, 0, 0 , '', 'ubatur' , getdate () )"

Geri