• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Koduna Yeni Kriter Eklemek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

str = "SELECT * FROM [MERKEZ$] WHERE ([Tarih] Between " & [C3] & " And " & [D3] & ") AND " & _
"([AdiSoyadi] Like'" & [E3] & "') ORDER BY [" & [B3] & "]"

Yukarıdaki koda, aşağıdaki Adet kriterini eklemek istiyorum. denedim ama hata verdi.
([Adet] Like'" & [F3]

Deneyiniz.:cool:
Kod:
Str = "SELECT * FROM [MERKEZ$] WHERE ([Tarih] Between " & [C3] & " And " & [D3] & ") AND " & _
"Adet=" & [F3] & " And [AdiSoyadi] Like'" & [E3] & "' ORDER BY [" & [B3] & "]"

Orion1 üstadım çok çok teşekkür ediyorum. Tam istediğim gibi oldu.

Orion1 üstadım zaman zaman kendim koşul eklemek istiyorum. Kaç kere denedim kod hep hata verdi. Örneğin "Beden" sütununu da (G) eklemek istiyorum aşağıdaki gibi yapıyorum ama kod çalışmıyor.

Str = "SELECT * FROM [MERKEZ$] WHERE ([Tarih] Between " & [C3] & " And " & [D3] & ") AND " & _
"Adet=" & [F3] & AND " & "Beden=" & [G3] & " And [AdiSoyadi] Like'" & [E3] & "' ORDER BY [" & [B3] & "]"

Son düzenleme:
Örnek dosyanızı ekleyebilir misiniz.

Merhaba,

Aşağıdaki sorguyu kullanabilirsiniz.
Beden sütunundaki "." noktalama işaretlerini kaldırmayı unutmayın.

Kod:
str = "SELECT * FROM [MERKEZ$] WHERE ([Tarih] Between " & [C3] & " And " & [D3] & ") AND " & _
"Adet" & [F4] & [F3] & " AND Beden = " & [G3] & " AND Renk = '" & [H3] & "' And [AdiSoyadi] Like'" & [E3] & "' ORDER BY [" & [B3] & "]"

Erdem_34 çok teşekkür ediyorum. Koda adapte ettim. "Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı" hatası veriyor.

Beden sütununda noktalama işaretleri var onları kaldırmanız lazım.Örnek olarak eklediğiniz dosyada sorgu hata vermeden çalıştı.

Haklısın Erdem_34 üstadım, Noktaları silince düzeldi. Sağlıcakla kalın

Erdem_34 üstadım müsait bir zamanda koda bir ekleme yapabilir miyiz !

"Adet" & [F4] & [F3] & " AND Beden = " & [G3] & " AND Renk = '" & [H3] & "' And [AdiSoyadi] Like'" & [E3] & "' ORDER BY [" & [B3] & "]"

kod gayet güzel çalışıyor. MERKEZ sayfasındaki koddaki kriterlere uygun satırlarda A dan başlayarak en sağdaki dolu tüm hücreleri Sonuçlar sayfasına getiriyor. Acaba Sonuçlar sayfasına akacak sonuçları kaynak sayfada alanını sınırlamak mümkün mü ! örneğin B2:H10000 gibi

Orion1 üstadım yardımlarınız için çok teşekkürler. Acaba filtrelenecek verilerin alanını sınırlamak mümkün mü ?

Deneyiniz.:cool:
Kod:
FROM [MERKEZ$B2:H10000]

Olmazsa aşağıdakini deneyin.:cool:
Kod:
FROM [MERKEZ$B1:H10000]

Orion1 üstadım bir konu daha var. Verileri gayet güzel getiriyor ama rapor sayfasının Hücre Biçimi yapısını bozuyor. Hani kopyala özelliğinde sadece Değerleri yapıştır özelliği gibi bir unsur eklenebilir mi koda ?

Orion1 üstadım bir konu daha var. Verileri gayet güzel getiriyor ama rapor sayfasının Hücre Biçimi yapısını bozuyor. Hani kopyala özelliğinde sadece Değerleri yapıştır özelliği gibi bir unsur eklenebilir mi koda ?
Bu konuda bir şey diyemiyeceğim.:cool:

çok teşekkürler Orion1 üstadım. o konu çok sorun değil, ona biraz acemice de olsa kendi çabamızla bir çare üretebiliriz. Sağlıcakla kalın.

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri