• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro kodları

iyi günler benim makrolarla ve işlevlerle ilgili sorularım var cevaplarsanız sevineceğim şimdiden teşekkür ederim.
1-makro ve işlev kodlarını nasıl görebilir ve değişiklik yapabilirim
2-excelde makrolar hangi dizinde bulunuyor
3-kendi yazdığım makroya ulaşabiliyorum ama excel hazır makrolara ulaşamıyorum nedeni.
iyi çalışmalar.[/b]

1-) Kendi yazdığınız makrolara ulaştığınız yerden görebilir ve değiştirebilirsiniz.
2-) Makroları yazdığınız Excel Çalışma Kitabının olduğu dizinde VBE penceresinde bulunuyor
3-) Excelde hazır makro diye bir şey yoktur. VBA İşlevleri ve deyimler vardır. Her nesne kendisine ait parametreleri barındırır. Siz bu işlev ve deyimleri kullanarak yordamlar oluşturursunuz, makrolar ancak bu şekilde hazır olurlar. Yani Yağin varmi, var var, unun varmi var var ise helva yapılabiliyor, size kalan bu işlevlerin mantıklı dizilimini sağlamak oluyor.
Hazır makro için adres www.excel.web.tr dir.

osmantelci bey teşekkür ederim bu konuda yeniyim ve yazdığım makroların dışındaki makroları göremiyorum.daha açık anlatımı varsa açıklayabilirmisiniz.

Yazdığınız makrolaradan başka makro zaten yoktur. Ama siz makro içeren bir çalışma kitabı açtıysanız ve bunu başkası yazdı ise excelde iken ALT + F11 tuşuna basın.

baska bırını yapmıs oldugu makro çalişmasını nasl duzelte bılırız sadece belırlı sayflar cıkıyoo dıgerlerı yok yanı hepsını ayrı ayrı nasıl gorebılecez cevap yazarsanız sevınırız kolay gelsın

Geri