• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro işlemi olmadan toplama hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
slm hocam benim sizlerden ricam , daha öncede yazdığım mesajlardada, saolsun çok değerli hocamızdan biri istediğim şekilde sonucu yapmış ama ben bunu kendim yapamıyorum. formüler makrolu yazıldığı için pek beceremiyorum beceremedimde yani. o yüzden tekrar meil atarak,normal formül gibi yapılan haliyle varsa sizlerden ricam bunu yapıla bilmesini istiyorum.kısaca istediğim şudur hocam.kısaca izah etmeye çalışayım.taplodaki kırmızı yerdeki,önce alt alta olarak, (A ila B) nin, alt alta olarak,aralarında kaç tane,1 numara varsa, sonra kaç tane 2 numara varsa, sonra kaç tane 3 numara varsa,sonra kaç tane 4 numara varsa ....gibi yandaki mavi yerde toplamlarını yapamıyorum,aynı şekilde de,(C ila D) deki sutunlardada aynı işlemleri yapmayı beceremiyorum .yardımlarınızdan dolayı sizlerden ALLAH razı olsun ,hepinize sevgi ve saygılarımla. tşk ederim.:)

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

G2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK($A$2:$B$11&",")-UZUNLUK(YERİNEKOY($A$2:$B$11&",";SATIR()-1&",";"")))/UZUNLUK(SATIR()-1&",")

L2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK($C$2:$D$11&",")-UZUNLUK(YERİNEKOY($C$2:$D$11&",";SATIR()-1&",";"")))/UZUNLUK(SATIR()-1&",")
Sizin sorunuza benzer bir sorudan alıntı yapılmıştır.

Link

Merhaba,

Özelden yazdığınız aşağıdaki mesaja istinaden formülü tekrar kontrol ettim. Evet hatalı sonuçlar çıkıyordu.

Üstteki mesajımdaki formülü güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Ben denedim ve olumlu sonuç aldım. Sizin dosyanızdaki L6 hücresindeki adet bilginiz yanlış olmuş. Kontrol edin.

Slm hocam ilginize çok tşk ederim. hocam ben verdiniz formülü taploda uyguladım ama hata verdi,ilk satırda normal toplam sayıyı buluyor ama,diğer aşağıya doğru değerleri çektiğimde ise. birer sayı eksik olarak toplama yapıyor.hocam sizden ricam taplodaki kırmızı yerdekilerini (A) 15 .ci sutundan yukardaki değerleri kopyala yapıp üstteki sonuçları neden vermedini birde siz denermisinz hocam,ben kaç kez denedim olmadı,devamlı sonuclar (0) sıfır cıkıyor,nedenini bilemiyorum.size zahmet birde siz denermisinz hocam taplo üzerinde alt tarafta yeniden. hocam terar sizlere tşk eder,başarılarınızın devamını temenni ederim. ALLAH razı olsun sizlerden...hocam.:)

Uygulamalı örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sürekli özel mesaj atarak yardım istemeniz konunun bütünlüğü bozuluyor. Mesajlarınızı foruma yazınki tüm üyeler okuyup faydalansın.

Ayrıca yapamadığınız yer neresi anlamadım. Formülü 1000 satırı kapsayacak şekilde düzenleyip foruma ekledim. Kırmızı renkli hücreleri aşağı doğru çoğaltıp sonuçları görebilirsiniz.

Geri