• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile zamanlı program açtırıp kapatma 2

Excel Vers. ve Dili
2007
MERHABA,

OTOMATİK OLARAK BELİRLİ VAKİTLER ARASI PROGRAM,RESİM, VİDYO, SLAYT VS. AÇIP KAPATMA İŞİ YAPACAK MAKRO YAZIMIZNI NASIL YAPABİLİRİM?

Görev zamanlayıcı ile değil de "excel makro" ile hep açıp hem de kapatmak istiyorum. Tam ekran da yaprıtabilirsek çok güzel olur.

ÖRNEK DOSYA
http://s8.dosya.tc/server5/j8rlqe/ZAMANLAYICI.rar.html

Amacım excel dosyasını açtırmak değil. excel dosyasını açıp çalıştır diye bir butona bastığımda orada yazılan resim, vidyo ve slaytlar yine orada yazan vakitler arasında çalışıp kapanacak.

Örnek dosyada da görüldüğü gibi bilgisayarımı vga kablosu ile tv. ye bağladım.
tv de öğrenciler için tenefuslerde farklı dosyalar direk ekrana gelmesini istiyorum.

mesela
saat 10.00 ile 10.10 arasında tenefüs oldu. ;
10.00 da x klasöründeki a resmi açılsın 10.02 de a kapansın 10.02 de b resmi açılsın. 10.04 de b kapansın 10.04 de c slaytı açılsın. 10.07 de kapansın. 10.07 de d vidyosu açılsın 10.10 da vidyo kapansın. ekran boş gözüksün.

bu yapılacak işleri ekteki exceldeki örnek satırları değiştirdiğimde o yazdıklarım otomatik çalıştırebilsin.
inşallah kendimi anlatabilmişimdir. teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Excel ile zamanlayıcı düşünüyorsanız, açılmasını hedeflediğiniz programların zaman yelpazesi boyunca excel dosyanızın da açık olması gerekiyor. Yada yine windows un zamanlayıcısına makroları içeren dosyayı tanıtmanız gerekir.
Bana pek pratik ve ilginç gelmese de, hiç değilse sizin bu konuda kendinizi geliştirmenize katkı sunması açısından aşağıda örnek olarak, saat 10:25 olduysa bir resim açması için kodları yazıyorum.
Kırmızı işaretli dosya yoluna, dosyanızın tam yolunu hatasız olarak yazmalısınız.
Kod:
Sub zamanlama()
If TimeValue(Now) >= TimeValue("10:25:00") Then
Call Shell("explorer.exe" & " " & "[COLOR="Red"][B]c:\users\ben\desktop\falan klasör\filan resim.jpg[/B][/COLOR]", vbNormalFocus)
End If
End Sub

Geri