• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile yeni sayfa oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Arkadaşlar bir sayfaya veri girişi yapıyoruz ve işimiz bittiğinde girdiğimiz veriyi makro ile yeni oluşturulacak başka bir sayfaya göndermek istiyoruz. bu işlemi ayda bir yapacağız ve her sayfa birbirinden bağımsız olacak bu mümkünmü eğer mümkünse bana basit bir form gönderebilecek bir hocamız varmı

Dostum,
Araçlar/Makro/yeni makro kaydeti tıkla.
yapmak istediklerini yap ve kaydı durdur.
Alt+F11 yaptığın zaman kodların karşına çıkacaktır.
daha sonra istersen sayfa üzerine düğme ekleyip, o düğmeye makro atayabilirsin(düğme üzerine farenin sağ tuşunu tıklayarak)
ben de kodlar konusunda çok yetersizim ama bu şekilde karışık olmayan kodları hazırlayabiliyorum.

arkadaşlar birşey eklemeyi unuttum yeni sayfa oluştururken her seferinde sayfa ismi değişecek örneğin sayfa1 daha sonra sayfa2 vs ....... diye gidecek ayrıca oluşturulacak yeni sayfa bizim veri girişi yaptığımız sayfadaki son hali kendisine kopyalayacak

Milhanalp dostum sağol tam istediğim makro ellerin dert görmesin

Milhanalp ustam son bir istek daha yeni sayfa oluşturuyoruz birinci sayfa dan yani verinin girildiği sayfadan komutla istediğimiz sayfayı yazdırabiliyormuyuz bu mümkünmü örneğin bir tuşa makro atayacağız tıkladığımızda yazdırmak istediğiniz sayfanın adını yazın diyecek aynen senin yeni sayfa oluştur dediğin gibi

Arkadaşlar merhaba;
Makro ile yeni sayfa ekleyeceğim. ancak sayfa ismini AA Data sayfasında ki aktif hücreden alacak.Alttaki makroyu buldum. Bu makro sadece A1 hücresindeki veriyi isim olarak alıyor. Bunu istediğim şekilde nasıl düzeltebilirim?
Sub Test2()
If Not Sheets("AA Data").Range("A1").Select = Empty Then
For i = 1 To Worksheets.Count
If Sheets(i).Name = Sheets("AA Data").Range("A1") Then
MsgBox "Bu isimli bir sayfa mevcut..... !"
Exit Sub
End If
Next
Set NewSh = Worksheets.Add(After:=Sheets(Sheets.Count))
NewSh.Name = Sheets("AA Data").Range("A1")
End If
Set NewSh = Nothing
End Sub

Selam
dosyayı bende göremiyorum ... Neden acaba :)

Geri