• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile yazıcı seçimi ve yazdırma

Excel Vers. ve Dili
xp profesional 2002
merhaba arkadaşlar:
yazdır makrosu ile ilgili aramalarda aynı zamanda yazıcı seçerek yazdırma konusunda arama yaptım fakat bulamadım. excel sayfasında a1 ve at71 dahil arasını eklediğim butonla yazdırmak istiyorum. fakat 4 kayıtlı yazıcı var. yazdırırken yazıcıyıda seçmesini istiyorum. ilgilenen arkadaşlar makro yazılımında ihtiyaçolursa yazıcı Oki ML3320
teşekkürler...........

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Kod:
Sub Yazdır()
     ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$AT$71"
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
    Application.ActivePrinter = "\\10.238.153.65\hp officejet 5500 series on Ne03:"
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, ActivePrinter:= _
        "\\10.238.153.65\hp officejet 5500 series on Ne03:", Collate:=True
End Sub

sadece hp officecejet 5500 series kısmınımı değiştireceğim

IP numarasınıda değiştirmeniz gerekmektedir.Size önerim makro kaydet yöntemini kullanmanızdır.

Sn.acarselcuk1

Sn.ripek'in onerisine alternatif print seçmesi açısında

Kod:
Sub PrintSeç()
Application.Dialogs(xlDialogPrint).Show
End Sub

Yukarıdaki kod ile print kısmını kendiniz belirleyebilirsiniz.

arkdaşlar ilginize teşekkür ederim. fakat makrolar hakkında çok az bir bilgim var.
yukarıdaki yazıcı adını makroya nun neresine yazacağım. bir düzenleme yapıp verebilirmisiniz. makro kaydetmeyi denedim fakat nedense tekrar bozuluverdi. diğer yazıcıyı seçip yazdı.

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kırmızı yazılı yere kendi printer yolunu yazmanız yeterlidir.

Kod:
Sub Yazdır()
   MyPrinter=[color=red][b]"\\10.238.153.65\hp officejet 5500 series on Ne03:"[/b][/color]
     ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$AT$71"
    'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
    Application.ActivePrinter =MyPrinter
     ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, ActivePrinter:= _
        MyPrinter, Collate:=True
End Sub

teşekkür ederim işimi gördü. ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. iyi günler dilerim. umarım başka arkadaşlarında işini görür

Aynı sorunla bende karşılaştım fakat çözüm bulamadım bende 3 yazıcı var biri kablosuz ağ yazıcısı onu bağlamada sorun yok fakat usb yazıcıları nasıl bağlayacağız 3 farklı excel dosyası kullanıyorum hepsi için ayrı yazıcı kullanıyorum fakat usb ile bağlı olan yazıcıları bağlamak için uygun yolu bulamadım.

Geri