• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile yazdırılan değeri diğer formüller tanımıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhabalar;

Aşağıdaki kodları kullanarak anasayfadan parçaal , soldan sağdan komutlarıyla oluşturduğum örneğin 23.03.2017 şeklindeki bir tarihi "SaatHesap" sayfasındaki I5 hücresini kopyalayıp ( bu tarihi içeren) gerçek hesabı yapacağım sayfaya C12 hücresine kopyalıyorum. Ancak bu C12 hücresindeki veriyi örneğin =DÜŞEYARA(C12;F25:I503;4) şeklindeki bir formülle kullanmaya çalıştığımda #YOK hatası alıyorum. Halbuki aynı veriyi elle yazdığımda formül aradığını bulabiliyor. Yani makro ile kopyalayıp yapıştırdığım değeri başka bir formül kullanamıyor. Hücre biçimlendirmelerini de hepsini eşitledim. Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler

http://www.dosya.tc/server10/i8lfa1/Uretim_Plani.rar.html

Kod:
Sub saathesapla()

Selection.Copy

ActiveSheet.Paste Destination:=Worksheets("SaatHesap").Range("a1:b1")

SendKeys ("{ESC}")

If Worksheets("SaatHesap").Cells(5, 6) Like "*NURULLAH*" Then
Sheets("Nurullah").Select

ElseIf Worksheets("SaatHesap").Cells(5, 6) Like "*BİLAL*" Then
Sheets("Bilal").Select

End If

Sheets("SaatHesap").Range("I5").Copy
Range("C12").PasteSpecial (xlPasteValues)

End Sub

Son düzenleme:
23/03/2017'nin bulunduğu hücredeki SAĞDAN ve PARÇAAL gibi formüller metin formülleridir ve sonucu da tarih/sayı değil metin niteliğindedir. Bu nedenle bu formülün sonucunu önce sayıya/tarihe çevirmek gerekir. Bunun için mevcut formülünüzü parantez içine alıp sonuna *1 ilave ederek deneyiniz:

Kod:
=SOLDAN(A1;2)&PARÇAAL(A1;3;4)&SAĞDAN(A1;4)
Kod:
=[COLOR="Red"][B]([/B][/COLOR]SOLDAN(A1;2)&PARÇAAL(A1;3;4)&SAĞDAN(A1;4)[COLOR="red"][B])*1[/B][/COLOR]

Çok teşekkür ederim Yusuf Bey, problem çözüldü.

Elinize sağlık

Peki aynı durumu saat içinde yaşıyorsak nasıl yapmalıyız?

Metin olarak sağdan ve soldan komutlarıyla 08:50 çekiyorum, ancak yapıştırıldığında yine metin olarak algılıyor.

Acaba aynı yöntemle olabilir mi:)

Kesinlikle olabilir :) Mesaj attıktan hemen sonra denedim ve çalıştığını gördüm ancak iş yoğunluğundan cevap yazamadım. Tekrar teşekkürler :)

Geri