• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Vlookup

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba,

Ekteki dosyada lisan seçimi yaptığımda Source sayfasındaki ilgili dildeki karşılığını getirmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Raporla 578 KB

Örneğin Almanca seçtiğinizde nereler değişecek?

Korhan Bey,

lookup value = Defect Code-1, Defect Code-2, Defect Code-3, …… , Defect Code-10 isimli sütunlardır.
örneğin almanca seçildiğinde;

source sayfasındaki B sütunundaki (Almanca) ilgili ifade gelmesi gerekiyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Korhan Bey ellerinize sağlık, Yalnız çeviriyi aynı hücre içine değil de, bir sağındaki sütuna( Defect Description-1, Defect Description-2,...) yazmasını sağlayabilir misiniz?

Bu arada Defect Code ları eski haline getirip çalıştırmak istedim fakat çalışmadı. İlk açıldıgında herhangi bir çeviri işlemi yapsın istemiyoruz.

Son düzenleme:
İlk mesajınızda bu detayları neden vermediğinizi merak ediyorum doğrusu..

Makro ile Vlookup yapmak istediğimi başlıkta belirtmiştim. Yani verinin kendisini değil farklı dillerdeki karşılıklarını hemen yanına yazdırmak istiyordum. Zaman ve emek harcadınız, helal edin, kusura bakmayın.

Kusura bakmayın ama dosyanızı siz biliyorsunuz. Bizler ise (cevap verenler) dosyanızı açıp bakıp ve akabinde mesajınızı okuyup ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışıyoruz.

Mesajlarınızı ne kadar nokta atışı olacak şekilde detaylı yazarsanız o kadar doğru ve net cevaplar alırsınız.

Haklısınız, açıkca görülüyor ki bununla ilgili münakaşa edebilecek durumda değilim :)
Müsait olur da yardımcı olursanız memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Derdim münakaşa etmek değil. Lütfen yanlış anlamayın. Tüm üyeler için böyle sürekli soru sormak zorunda kaldığımızda durum sıkıcı olabiliyor.

Dışardayım eve geçince sorunuza dönüş yaparım.

#4 nolu mesajımdaki dosyayı revize ettim. Deneyiniz.

Korhan Bey elinize sağlık, müthiş bir çözüm olmuş.

Teşekkür ederim...

Geri