Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kesikbey merhaba . Dosyanızı inceledim. msh ve aktarılan sayfasını data olarak kullanıyorsunuz. Size tüm çalışma kitabında veriye kolayca ulaşabileceğiniz bir yöntemle kodlama yapmanızı tavsiye ediyorum. Mesela msh sayfasında girilen tüm verilerin birer benzersiz ID si olursa hem taşımanız kolay olur hem bulmanız hem sorgulama ve güncellemeleriniz hızlı ve kolay olur kanaatindeyim. Excelde data uygulamalarına biraz yabancıyım ama access ve sql den pek farkı olmayacağını sanıyorum... Bunun için size ilk önerim checkboxların sol tarafına boş bir kolon ekleyip yada en sağ taraftaki herhangi bir boş kolona o satırdaki veriye bir numara verirseniz işiniz daha kolaylaşır. İlkönce makbuz numarası olabilir diye düşündüm ama her makbuzda birkaç satır ve işlem var. Bu yüzden her işlem için bir id atamak en kullanışlısı olacaktır. Bu sayede işlemin yada satırın benzersiz id si ile hem taşımayı yaptıktan sonra bile işleminiz tüm çalışma kitabında benzersiz bir veri olacak hem de taşınan eski yerdeki veriyi kolayca silebileceksiniz. Mükerrer veriden de korunmuş olursunuz. Küçük bir kodla başka bir sayfada tüm verilerin id numaralarını tutan bir tablo oluşturup her yaptığınız işlemde verinin yeni adresini bu id numarasının olduğu satıra işlersiniz. Biraz uzun oldu ama umarım anlatmak istediğimi aktarabilmişimdir...Saygılarımla...
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. msh sayfası mesaha tahakkuk kayıtları olup, makbuz numaraları mükerrer olarak yer alacaktır. Ben hazır kodlarla çalıştığım için vba bilgim çok derin değil. Eğer işaretlenen satırları MSH sayfasından silebilirsem, rapor sayfasında borç tahakkunu yaptırıp, aktarılan sayfasında arşivlemeyi düşünüyordum. Ama vaktiniz müsait olursa siz düşündüğünüz gibi bir düzenlemeyle gönderirseniz sevinirim. Ana para ve Gecikme cezası olarak iki sütuna hesaplama ekleyecem...Bunun şu anda kullanımda olan bir çalışmam var fakat çok ağır ve makbuz no ve tarihleri her parsele tek tek işlemek gerekiyor...Msh da satır sayısı 50 000 lere ulaşıyor
Benzersiz İD için MSH sayfasında A sütununu kullanabiliriz
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.