• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile üstbilgi

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
iyi çalışmalar
ekdeki dosyada giriş sayfasındaki dernek adı yazan yerdeki derğin adını yani "e6" daki bilgiyi büütn rapor sayfalarına ve gelir gider sayfalrına orta üst bilgi olarak (büyüklüğü 18) eklemek istiyorum bu sayfalara tıklayınca kodun çalışması

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyebilirsiniz
Kod:
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).PageSetup.CenterHeader = [e6]
Next

hocam ilginiz için trşekkür ederim e6 daki yazı ekliyor ancak yazı küçük bunu nasıl büyütür (yazı boyutu 18 puntta olsa) makro

birde makro biraz yavaş çalışıyor hızlandırılabilirmi

Merhaba

Bunu deneyin.
Kod:
Sub üstbilgi()
Application.ScreenUpdating = False
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).PageSetup.CenterHeader = "&18" & Sheets(a).[e6].Text
Next
End Sub

hocam ilginiz için teşekkür ederim
ancak bu kodu giriş sayfasına derğin adını yazınca çalışmasını istiyorum
bir bütün sayfalara eklemeyecek rapor ve her ayın gelir gider diye olan sayfalara ekleyecek

hocam ilginiz için teşekkür ederim
ancak bu kodu giriş sayfasına derğin adını yazınca çalışmasını istiyorum
bir bütün sayfalara eklemeyecek rapor ve her ayın gelir gider diye olan sayfalara ekleyecek

Kod:
Sub üstbilgi()
For a = 3 To Sheets.Count
Sheets(a).PageSetup.CenterHeader = "&18" & Sheets("GİRİŞ").[e6].Text
Next
End Sub

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [e6]) Is Nothing Then Exit Sub
Call üstbilgi
End Sub

hocam ilginiz için teşekkür ederim ancak hangi kodları nerede hangi sayfada olması lazım yardımcı olabilirmiisniz

hocam herhalde anladığım kadarıyla "For a = 3 To Sheets.Count" 3. sayfadan başlayarak ekle diyor bu şekilde değilde "rapor1";"rapor 2" gibi rapor 12 ye kadar ve "ocak gelir gider" gibi 12 ayın gelir gider sayfasına çünki dosyamda başka sayfalarda var onlarda ekliyor

İlgili sayfaların giriş-çıkışlarında bu olayları kullanıp deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
'Kodlarınız
End Sub
-------------------------------
Private Sub Worksheet_Deactivate()
'Kodlarınız
End Sub

hocalarım yapamadım giriş sayfasında kod nasıl olması lazım rapor 1 nasıl olması lazım o şekilde düzenleye bilirmiisniz

iyi çalışmalar hocalarım giriş sayfasına bir kod yapıverseniz veri yazınca hangi sayfalra üst bilgi yazması gerektiğinide belitrsek o şekilde yapsa mümkünmüdür
yardımlarınız için teşekkür ederim

iyi günler hocalarım bu konuyu çözemedim bana yardımcı olabilirmisiniz

Kodu Kitabın Giriş sayfasına yapıştırıp deneyiniz.
Kod:
For a = 3 To Sheets.Count
Sheets(a).PageSetup.CenterHeader = Sayfa2.[e6]
Next
End Sub

sayfalar = Array("RAPOR 1", "RAPOR 2", "RAPOR 3", "RAPOR 4", "RAPOR 5", "RAPOR 6", "RAPOR 7", "RAPOR 8", "RAPOR 9", _
"RAPOR 10", "RAPOR 11", "RAPOR 12", "OCAK GİDER GELİR", "ŞUBAT GİDER GELİR", "MART GİDER GELİR", "NİSAN GİDER GELİR", _
"MAYIS GİDER GELİR", "HAZİRAN GİDER GELİR", "TEMMUZ GİDER GELİR", "AĞUSTOS GİDER GELİR", "EYLÜL GİDER GELİR", _
"EKİM GİDER GELİR", "KASIM GİDER GELİR", "ARALIK GİDER GELİR")

hocam ilginiz için çok teşekkür ederim dediğinizi yaptık ekliyor ancak ben sadece bu sayfalara eklemek istiyorum diğer başka sayfalarda var ondan birse yazının büyklüğü 18 büyüklüğünde olsa .CenterHeader = "&18" gibi

uzmanamele hocam 13. konudaki örenk çok güzel olmuş ancak modül deki kodla giriş sayfasındaki kodu tek kod yapıp sadece giriş sayfasında bir kod yapabilirmiyiz
emeğiniz için çok teşekkür ederim bütün hocalarıma

Merhaba,

Modüldeki kodu silin. GİRİŞ isimli sayfanızdaki kodu aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [E6]) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False

Target.Value = UCase(Replace(Replace(Target.Value, "ı", "I"), "i", "İ"))

For i = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(i).Name Like "*RAPOR*" Or Sheets(i).Name Like "* GİDER GELİR*" Then
            Sheets(i).PageSetup.CenterHeader = "&18" & Sheets("GİRİŞ").[E6].Text
        End If
    Next

Application.EnableEvents = True
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

korhan hocam çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu emeğinize sağlık
emeği geçen bütün hocalarım teşekkür ederim

Hata iletisi nedeni

Değerli üstadlarım;

Günaydınlar ve hayırlı Cuma'lar..

Dosya çok ilgimi çekti ve arşivime eklemek istiyorum. Ancak resimde de görüleceği gibi "GİRİŞ, RAPOR1, OCAK GİDER GELİR" sayfalarındaki "Ön İzleme, Yazdır, İşletme Defteri" düğmelerine tıklayınca, aşağıdaki hata iletisini alıyorum. Sadece "ANA SAYFA" düğmesi çalışıyor.

Nedeni ve çözümü konusunda değerli düşünce ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

• ÇıkanHataİletisi_17-02-2012 11-13-35.jpg
    ÇıkanHataİletisi_17-02-2012 11-13-35.jpg
    102.6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
uzmanamele hocam 13. konudaki örenk çok güzel olmuş ancak modül deki kodla giriş sayfasındaki kodu tek kod yapıp sadece giriş sayfasında bir kod yapabilirmiyiz
emeğiniz için çok teşekkür ederim bütün hocalarıma

Merhaba
İsteğinizi Korhan bey yerine getirmiş, sağolsun.
Bunu siz de yapabilirdiniz ama asıl mesele o değil.
Görüldüğü kadarıyla makro yazmak sizin için meşakkatli bir alan.
Bu sebepten kodları ayrı ayrı yaptım ki her 2 kod gerektiğinde bağımsız çalışabilsin.
Siz veye bir başka arkadaş, üstbilgi kodlarını başka bir dosyada kullanmak isterse ayıklaması zor olabilir.
Benzer nedenlerle, çok özel bir gerekçe olmadığı sürece kod yazan arkadaşların yazdığı makronun yapısını, çalışma prensibini vs değiştirme isteğini yerinde bulmuyorum.
Örneğin Kod öneren arkadaş ThisWorkbook bölümüne kod yazmışsa, bunu auto_open olarak değiştirmek doğru olmayabilir.
Kod yazmak bilgi birikimi gerektirdiği gibi aynı zamanda tecrübenin ürünüdür.
Ben böyle istiyorum demek yerine, acaba böyle olsa daha mı iyi olur diye sormak bence en doğrusudur.

Geri