• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile tablo oluştur ve sil

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
makro ile bu taployu ekle dediğimde eklese boş olarak ve hangi taplonun içini silmek istediğimde silse koruması açık olan yerleri (ancak kasa naklini silmeyecek) silse daha önce mustafa altun bey buna benzer yapı vermişti birde yeni taplo ekleyince her üstündeki taplonun sağ alttaki kasa mevcudu sol üstteki kasa nakline alması lazım ve birde bununla ilgili özettaplo yapıversenin yani kimden hangi cinsde hangi tarihden gibi

bu konu hakkında yardımlarınız bekliyorum

HER BÖLİMDEDE İSİM ALOACAK TI BİRİNDE YURT DİYE YANLIŞ YAZILMIŞ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sub Sil()
If ActiveCell.Offset(0, 1) = "KASA NAKİL" Then
sor = MsgBox("Tablonun içeriğini silmek istediğinizden emin misiniz ?", vbYesNo)
If sor = vbNo Then Exit Sub
Range(ActiveCell.Offset(1, 2), ActiveCell.Offset(26, 13)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(31, 2), ActiveCell.Offset(43, 13)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(48, 1), ActiveCell.Offset(51, 13)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(54, 1), ActiveCell.Offset(57, 13)).ClearContents

Range(ActiveCell.Offset(12, 1), ActiveCell.Offset(26, 1)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(37, 1), ActiveCell.Offset(43, 1)).ClearContents

Range(ActiveCell.Offset(0, 18), ActiveCell.Offset(27, 29)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(31, 18), ActiveCell.Offset(42, 29)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(51, 18), ActiveCell.Offset(52, 29)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(54, 18), ActiveCell.Offset(55, 29)).ClearContents

Range(ActiveCell.Offset(17, 18), ActiveCell.Offset(27, 17)).ClearContents
Range(ActiveCell.Offset(38, 18), ActiveCell.Offset(42, 17)).ClearContents

Range(ActiveCell.Offset(49, 18), ActiveCell.Offset(50, 18)).ClearContents
ActiveCell.Offset(57, 18).ClearContents

ActiveCell.Offset(0, 2).ClearContents
ActiveCell.ClearContents

Else:
MsgBox "Tabloyu silebilmek için -KASA NAKİL- hücresinin solundaki hücreyi seçmeniz gerekmektedir."
End If
End Sub

Sub TabloEkle()
Application.EnableEvents = False
Sat = [b65536].End(3).Row + 3
Sat = [b65536].End(3).Row + 3
[af61:b3].Copy Cells(Sat, "b")
Cells(Sat, "b").Select
Call Sil
MsgBox "Tablo eklendi."
Application.EnableEvents = True
End Sub

Bu kodlar bu çalışmaya bir kaç değişiklikler yaparak olabilir yardımcı olursanız çok iyi olacak

BİRDE BİR SAĞDA BİR SOLDA İKİ BÖLİM VAR İKİSİNİ BİRDEN ÖZET TAPLO ALABİLİRMİYİZ EĞER İKİNİ BİRDE ÖZET ALAMASSAK TAPLO EKLEYİDE ONA GÖRE YAPILMASI LAZIM TEK BÖLÜME DÜŞÜRÜRÜZ

Son düzenleme:
Sayın mustafakoza,
Bu biçimlendirmedeki tabloları alt alta eklemek çok kullanışlı olmaz. Bunun yerine her tabloyu ayrı sayfaya aktarmanızı öneriyorum. Bir AnaSayfa oluşturup, oradan istediğiniz sayfayı çağırma seçeneği ekleyebilirsiniz. Verileri görme ve verilere sorunsuz ulaşma açısından sizin için daha iyi olur.

mustafa altun bey ben şöyle özet alabilirse sizin dediğiniz şekilde olur mese kişilerin hangi ürünü hangi tarihlerde ne kadar gelir gideri oluş gibi özet alabilirsek olur bir örnek yapıerebilirseniz ona göre fikir oluşur

Aşağıdaki dosyayı inceleyin:
Bir anasayfa ve bu sayfa üzerinden yönetilen diğer sayfalar var. Kaydet ile yeni sayfa kaydediyorsunuz. Combobox ile de olan sayfaları anasayfaya çağırıyorsunuz. Dosyayı inceleyin diğer isteğinize ondan sonra bakalım.

Ekli dosyalar

mustafa emeğineze teşekkür ederim isteklerim 1. anasayfanın şekli gibi göründüğü gibi ayaralını tam olduğu gübü satırlarının sütünlarının büyüklerini korusa aynısı olsa ve içerisi boş ancak kasa nakli bir önceki sayfanın kasa mevcudunu alsa 2. bu şekilde özet taplo nasıl olacak istediğim gibi özet taplo olmassa tek bölüme indirsek

birde eklediğimiz bir sayfayı bulmak için anasayfaya bir liste kutucuğu var tıklayınca o sayfaya gitmiyor

Syn. mustafakoza,
Sayfaya gitmiyor zaten; seçtiğiniz sayfayı olduğu gibi AnaSayfaya getiriyor. Sayfalara deneme metinleri girip deneyiniz. Örneğin Her sayfanın bir hücresine kendi adını yazıp deneyin.
Satır sütun büyüklüklerine gelince gelen veriler anasayfanın satır sütun büyüklüğüne göre geliyor. Yani diğer sayfaların satırlarını ayarlamanıza gerek yok. Ama yine de isterseniz biçimli aktarma yaparız.

biçimli aktarırsanız iyi olur özet taploya ne diyorsunuz

Özet tablo hiç kullanmadım; ama yapmaya çalışırız. Hangi alanda uygulamak istiyorsunuz?

bu taploya göre isimler solda ürünler üste gelir veye gider tarihide enbaşta gibi

Syn. mustafakoza,
Özet tablo konusunu inceledim, şu an için benim yapabileceğim bir şey değil. Konu hakkında hiçbir bilgim yok.
Özet Tablo Oluşturma adıyla yeni bir başlık açın, konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olsun.

Peki bir sayfadaki kasa mevsudu yeni eklediğim sayfanın kasa nakline aktarcakmı

Ben şunu diyorum diyelim ki temmuz diye birinci sayfam 100 lira gelmiş 50 lira gitmiş ağustos diye bir sayfa oluşturunca kasa nakline 50 yazacakmı

Syn. mustafakoza,
Tablonuzda ne formül varsa o işlemleri yapar. Extra bir işlem yapmaz. Farklı bir işlem yaptırmak istiyorsanız ona göre bir kod daha eklemek gerekir. Ne istediğinizi tam anlamamkla birlikte, bunu elinizdeki dosyayı deneyerek öğrenebilirsiniz. Gelire veri girin gidere veri girin ve kaydedin. Sonra sayfaya bakın. Eklemişse eklemiştir, eklememişse eklememiştir.

mustafa bey demekistewdiğimşu yeni eklediğinde boş olarak eklemiyor ve biçimlendirmeyi korumuyor diyelimki gelirgiderolduktan sonra n22 deki rakam bir sonraki sayfanın kasa naklşineakracak bu sayfanında n22 deki kalan rakam bir sonraki sayfanın kasa naklinegibi devam edecek

Ekdeki dosya gibi olsa önceki dosya gibi olunca özet tablo olmuyor istediğim gibi, aşağı doğru tabloleri boş olarak eklese ancak bir önceki kasa mevcudunu formülle kasa nakline aktardım bu olması lazım ve sil ekle kutucukları aşağı doğru hareket etse, sil deyince hangi tabloyu tıklarsam onu silse, birde tablolara hızlı bulmak istediğimzaman nasıl bir mantık olur siz oluşturu verirseniz çok iiy olacak ilginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

18 mezajdaki çalışmaya mokro ile taplo eklemek istiyorum

Geri