• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile tablo doldurmak

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba,

Benim bir tablom var ön sayfada ki verileri arkada ki tablo ya makro ile aktarmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Sanırım çıktı almak için istiyorsunuz.
Kod:
Sub askm()
Dim SonSat As Integer
Dim Satir, Stn As Integer
SonSat = Sheets("Sayfa3").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Satir = 3
For i = 2 To SonSat
Stn = 1
    For x = 1 To 2
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir, Stn) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 1)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir - 1, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 4)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 2)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir + 1, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 3)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir + 2, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 5)
        Stn = Stn + 5
    Next x
    If Satir > 19 Then
        Satir = 3
        Sheets("Sayfa1").PrintPreview
    Else
        Satir = Satir + 4
    End If
Next i
MsgBox "İşlem Tamamlandı...", vbInformation, "ASKM"
End Sub

Mükemmel olmuş fakat sorun şu her etiketten 2 adet değil 1 adet olması gerekiyor.Yani öndeki 10 adet veri etiket sayfasında ki 10 adet etikete aktarmak istiyorum. Bunu da excel içerisinde ki bir butona bağlamak istiyorum.

Sayfaya bir buton yada resim ekleyerek. Makro ata deyip askm seçtiğinizde butona atamış olursunuz.
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod:
Sub askm()
Dim SonSat As Integer
Dim Satir, Stn As Integer
SonSat = Sheets("Sayfa3").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Satir = 3
For i = 2 To SonSat
Stn = 1
    For x = 1 To 2
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir, Stn) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 1)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir - 1, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 4)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 2)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir + 1, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 3)
        Sheets("Sayfa1").Cells(Satir + 2, Stn + 3) = Sheets("Sayfa3").Cells(i, 5)
        Stn = Stn + 5
        i = i + 1
    Next x
    If Satir > 19 Then
        Satir = 3
    Else
        Satir = Satir + 4
    End If
Next i
MsgBox "İşlem Tamamlandı...", vbInformation, "ASKM"
End Sub

Öncelikle ellerinize sağlık , kodu denedim , son 3 kutucuk da kayma oluyor ve ikinci bir sayfaya atlıyor. Yani aradaki bazı verileri almayıp aşağıya kaydırıyor. 10 adet verinin 10 adet etikete oturması lazım.

next i ifadesinden önce i=i-1 yazarsanız düzelir. Bende şimdi kontrol ettim farkettim.

Çalışmayı bu hale getirdim sayenizde fakat son bir şey, son iki etiket de logo çıkmıyor. Kod da son bir şey eksik kaldı galiba.

Ekli dosyalar

Çıktı aldığınızda logo çıkıyor. Preview (Önizleme) kısmında küçük olduğu için görünmüyor.
Sheets("Sayfa1").PrintPreview kısımlarını Sheets("Sayfa1").Printout olarak değiştirirseniz direkt çıktı alabilirsiniz. Ben kağıt harcamamak için önizleme yapmıştım.

Rica ederim.

Geri