• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile süzme de yardım

Excel Vers. ve Dili
microsofoffice 2003
çiğ sayfasındaki aynı olan malzeme adetlerini, miktardan toplama yapıyor.
Fakat buna ek olarak, çiğ sayfa b sutunundan sadece çiğ olanları süzerek toplamasını istyorum
yardımlarınız için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Kod:
Sub Topla()
    MsgBox WorksheetFunction.SumIf(Sheets("ÇİĞ").[B:B], "Çiğ*", Sheets("ÇİĞ").[H:H])
End Sub

sayın hamit hocam
öncelikle cevabın için teşekkür ederim. hocam rapor sayfasının D sutundaki kodlar ve E sutundaki adetler, çiğ sayfanın B sutundaki çiğ pişim ve tamir-dekor pişim her ikisini topluyor. ben istiyorumki sadece çiğ pişim olan kod ve adetleri, rapor sayfadaki D ve E sutununa gelsin
allah razı olsun hocam.

Sayın hamitcanın kodunda kırmızı yeri dğitirnce ollmalı.:cool:
Kod:
MsgBox WorksheetFunction.SumIf(Sheets("ÇİĞ").[B:B], "Çiğ[B][COLOR="Red"] Pişim*[/COLOR][/B]", Sheets("ÇİĞ").[H:H])

Ama sorunuzda sadece Çiğ olanları demişsiniz.Sayın Hamitcanda ona göre kod yazmış.Sorunuza göre cevap verilmiş yani.:cool:

evren hocam hamit hocamın vemiş olduğu sonuc dogru çıkıyor. fakat ben genel toplam degilde kod kod toplam istiyorum. sanırım onu tam açıklayamadım

çiğ sayfasındaki aynı olan malzeme adetlerini, miktardan toplama yapıyor.
Fakat buna ek olarak, çiğ sayfa b sutunundan sadece çiğ olanları süzerek toplamasını istyorum
yardımlarınız için teşekkür ederim
evren hocam hamit hocamın vemiş olduğu sonuc dogru çıkıyor. fakat ben genel toplam degilde kod kod toplam istiyorum. sanırım onu tam açıklayamadım
İki isteğiniz farklı sorular.Hamitcan istediğiniz yapmış.Siz bunlardan farklı bir şey dağamı ilave istiyorsunuz?Ayrıca ben Kod ların nerede olduğunuda sayfada göremedim.Hangi sütunda?Sorunuzu net biçimde açıklamzsanız yanıt alamzsanız.Veya yanıt alabilseniz bile bizi çok uğraştırısınız.Bizede yazık değilmi?

hocam kod dediğim malzeme idi.
hocam estagfurullah o nedemek. üzdüm ise af ola kusura bakmayın. tek işte girebiliyorum nete cevabım geç oldu.özür dilerim.
hocam rapor sayfasının D sutundaki MALZEME ve E sutundaki ÜRETİLEN kısmına, çiğ sayfanın B sutundaki çiğ pişim ve tamir-dekor pişim her ikisini topluyor. ben istiyorumki sadece çiğ pişim olan malzeme ve üretilen, rapor sayfadaki D ve E sutununa gelsin
allah razı olsun hocam.

D ve E sütunu için yapıldı sadece Çiğ Pişimler için.Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub VAGON()
Dim k  As Range, z As Object, i As Long, adr As String, sat As Long
  Sheets("RAPOR").Select
Range("D3:e3").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.ClearContents
Set z = CreateObject("Scripting.Dictionary")
With Sheets("ÇİĞ")
    sat = .Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
    Set k = .Range("B2:B" & sat).Find("Çiğ Pişim", , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        adr = k.Address
        Do
            If Not z.exists(.Cells(k.Row, "K").Value) Then
                z.Add .Cells(k.Row, "K").Value, .Cells(k.Row, "H").Value
                Else
                z.Item(.Cells(k.Row, "K").Value) = z.Item(.Cells(k.Row, "K").Value) + .Cells(k.Row, "H").Value
            End If
            Set k = .Range("B2:B" & sat).FindNext(k)
        Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
    End If
End With
Range("D3").Resize(z.Count, 2) = Application.Transpose(Array(z.keys, z.Items))
Range("D3:E65536").Sort Range("D3")
End Sub

Ekli dosyalar

Geri