• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Süz Aktar Yapma

Arkadaşlar ekteki Gibi 2000 satırlık tablom var Yapmak İstediğim Bir Öğretmeni Seçeceğim ve o öğretmene ait bir gün seçeceğim ve o gün o öğretmene ait liste yan tarafta yeni bir sheet oluşturularak yazılacak bunu nasıl yaparaım acaba(2 li süzme işini makro ile yapmak istiyorum yani)

Ekli dosyalar

Yusuf hocam o cevabı yeni gördüm ama istediğim olmadı onunla bu şekliyle bir butonla nasıl yaparım acaba

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz:

Kod:
Sub süz()
son = WorksheetFunction.Max(Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row, Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row)
    Set s1 = Sheets("Sayfa1")
    s1.Move Before:=Sheets(1)
s1.Range("A2:F" & son).Select
    Selection.AutoFilter
    ActiveSheet.Range("$A$2:$F$" & son).AutoFilter Field:=5, Criteria1:=[G1]
    ActiveSheet.Range("$A$2:$F$" & son).AutoFilter Field:=6, Criteria1:=[H1]
    Range("A2").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Selection.Copy
    Sheets.Add After:=ActiveSheet
    ActiveSheet.Paste
    Application.CutCopyMode = False
    Sheets(2).Columns("A:F").EntireColumn.AutoFit
    Sheets(2).Range("F6").Select
    s1.Select
    ActiveSheet.Range("$A$2:$f$" & son).AutoFilter Field:=5
    ActiveSheet.Range("$A$2:$f$" & son).AutoFilter Field:=6
    Range("C1").Select

End Sub

Bu arada sorduğunuz soruları takip edip dönüş yapmanız, verdiğimiz emeklerin boşa gidip gitmediğini gösteriyor, bundan sonra dikkat ederseniz sevinirim.

Merhaba;
Alternatif olsun.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Belirtmeyi unutmuşum, G1 hücresine öğretmeni, H1 hücresine de günü yazdıktan sonra makroyu çalıştırmanız gerekiyor. Kusura bakmayın.

Merhaba;

Alıntı:
muygun tarafından gönderildi
Alıntı:
dmyksl tarafından gönderildi
hocam makro süz aktar yapma soruma vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. yalnız bunu 3 kritere göre yapma şansım varmı acaba teşekkürler

Merhaba;
Elbette var.
Bunu ilk sorunuzun devamı niteliğinde sorunun olduğu sayfada sorun ki hem alternatif cevaplar oluşsun. hemde 3. kullanıcılar yapılan işlemin hangi isteğe bağlı yapıldığını bilerek kodlardan faydalansın.
İyi çalışmalar.

hocam oraya sorduğumda sayfa görüntülenemiyor diyor tekrar deniyorum gönderemezsem buradan cevaplarmısınız teşekkürler.

Özel mesajınıza istinaden eki deneyin.
Sayfayı görüntüleyememe sorunu için Moderatör arkadaşlarla iletişime geçin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun hocam birsey daha rica edecegim ogretmen ders gun secme islemini ayri sayaya alsak ve ogretmen secildiginde o ogretmenin girdigi dersler ve girdigi gunler sadece gorunse nasil olur acaba. Userform da olabilir

Merhaba;
Doğru mu anladım bilemiyorum ama;
Aslında uygulama istediğinizi yapıyor (ama tek tek öğr.adına çift tıklayarak , yani manuel)
Eki deneyin.
Eklediğim buton şablon1 formatında tüm listeyi öğretmen adına göre tasnifler.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru mu anladım bilemiyorum ama;
Aslında uygulama istediğinizi yapıyor (ama tek tek öğr.adına çift tıklayarak , yani manuel)
Eki deneyin.
Eklediğim buton şablon1 formatında tüm listeyi öğretmen adına göre tasnifler.
İyi çalışmalar.

Hocam ekteki gibi demiştim size zahmet bakabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Muygun hocam program sayfasindaki verilere gore gelmesini istemistim yani a ogretmenin sadece girdigi dersler ve o dersecait gunlerin gelmesini istemistim bakabilirmisiniz

Muygun hocam program sayfasindaki verilere gore gelmesini istemistim yani a ogretmenin sadece girdigi dersler ve o dersecait gunlerin gelmesini istemistim bakabilirmisiniz

Syn. dmyksl;
Dosyanın önceki hali zaten isteğinizi karşılıyor.
Son gönderdiğim dosyada;
data sayfasında E sütununda herhangi bir Öğretmen adına çift tıklayın.
Sonra SAYFA AÇ butonuna basın.
İlgili hocaya ait dersler ve diğer veriler ilgili sayfaya gitti.
Yok sadece Bir öğretmene ait verileri başka bir sayfaya alacağım diyorsanız. (makroya dahi gerek yok) formülle bu iş halledilir.
Sizin açılır listeden seçim yapacağım dediğiniz olayı zaten 4 sütun için çift tıklama yöntemiyle halletmiştim.
Kısaca dosyada sadece data sayfasının olduğunu varsayarak isteğinizi yeniden tanımlayın.
Çünkü yaptığım bir işi tekrar istediğinizi görünce tablonun çalışmasını anlamadığınızı yada kullanamadığınızı yada benim sorunuzu anlayamadığımı varsayıyorum.

Ekli dosya üzerinde olmasını istediğiniz (gerekirse sayfa ekleyerek) gereken tanımlama yada tarifi yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri