• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile sütunları tek satıra düşürüp birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
Merhabalar,

günlük olarak kullandığm ve çok fazla zamanımı alan bir excel konum var yardımcı olabilir misiniz acaba .

amacım a sütunun da bulunan sipariş noları satırlarını tek satıra düşürüp l2 satırına tek tek yazdırıp aralarına ; işareti eklemektir
bu makroyu tüm excel sayfalarında da kullanabilir miyiz.

yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir kalırım.

örnek dosyam ektedir.
https://yadi.sk/i/AqRz1OOnpPomh

Merhaba,

Aşağıdaki kodları BuÇalışmaKitabı'nın kod bölümüne kopyalayın.
İlgili sayfada herhangi bir hücreye Çift tıkladığınızda çalışacaktır.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim Syf As String, _
        i   As Long, _
        EH  As String, _
        Kodlar

Syf = ActiveSheet.Name

EH = MsgBox(Syf & " SAYFASINDA KODLARI BİRLEŞTİRECEĞİM, EMİN MİSİNİZ?", vbYesNo, "SORGULAMA")
    If EH = vbNo Then Exit Sub

With Application
        .ScreenUpdating = False
        .DisplayAlerts = False
        .Application.CutCopyMode = False
    End With

Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
    ActiveSheet.Name = "XX"

Sheets(Syf).Range("A:A").Copy Range("A1")
    i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

ActiveSheet.Range("$A$1:$A$" & i).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes

For i = 3 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        If Kodlar = "" Then
            Kodlar = Cells(i, "A")
        Else
            Kodlar = Kodlar & ";" & Cells(i, "A")
        End If
    Next i

Sheets(Syf).Select
    Range("L2") = Kodlar
    Sheets("XX").Delete

With Application
        .ScreenUpdating = True
        .DisplayAlerts = True
        .Application.CutCopyMode = True
    End With

End Sub

Necdet Bey,
çok teşekkürler çalışıyor fakat aktif makro olarak kullanamıyorum ,yani bu makroyu diğer excellerde de kullanmam gerekiyor ,

bizim programdan aldığım excelı actığımda makroları goruntule dediğimde bu exceli görüp çalıştırabilmem lazım bu konu hakkındada yardımcı olabilmeniz mümkün müdür ,

mümkünse çift tıklama ile değil belirli bir hücreye bastığımızda çalışabilir mi makro çünkü birleştirilmiş sipariş noları satırnı kopyalıp başka bir programa aktarıyorum talep leri buluyorum.

Merhaba,

Ben tek dosyada fakat tüm sayfalarda çalışsın olarak anladım isteğinizi.
Eğer farklı dosyalarda çalışmasını isterseniz kodların hepsini alıp yeni bir modül ekleyip oraya kopyalayın.

o dosyada sadece bu kodlar olabilir.

Siz isterseniz önce bu dosyayı sonra uygulamak istediğiniz dosyayı açıp, o dosyadan bu kodları çalıştırabilirsiniz.

Necdet Bey,
çok teşekkürler çalışıyor fakat aktif makro olarak kullanamıyorum ,yani bu makroyu diğer excellerde de kullanmam gerekiyor ,

bizim programdan aldığım excelı actığımda makroları goruntule dediğimde bu exceli görüp çalıştırabilmem lazım bu konu hakkındada yardımcı olabilmeniz mümkün müdür ,

mümkünse çift tıklama ile değil belirli bir hücreye bastığımızda çalışabilir mi makro çünkü birleştirilmiş sipariş noları satırnı kopyalıp başka bir programa aktarıyorum talep leri buluyorum.

Merhaba,
Necdet Beyin affına sığınarak onun kodlarını modüle ekledim.
Sizin yapmanız gereken;
1.Ekte gönderdiğim makro içeren dosyayı açmak,
2. Kullanmış olduğunuz programdan aldığınız excel dosyasını bilgisayarınıza kaydedip açmak,
3. Kullandığınız Programdan aldığınız excel sayfasında iken Ctrl + Shift + Q tuş kombinasyonuna basıp EVET seçip makroyu çalıştırmanız.

Makro içeren sayfa açık olduğu sürece yeni açacağınız tüm excel dosyalarında makro çalışacaktır.

Necdet üstadın verdiği kodlara nazaran ben birşey yapmadım ama umarım faydası olur.

Ekli dosyalar

Cüneyt Bey rica etsem download edebileceğim bir siteye ekleyebilir misiniz.

ilgileriniz için çok teşekkür ederim .süper oldu çalışıyor

Geri