• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile sütuna değer girmeyi engelleme- makro ile saya koruması

Excel Vers. ve Dili
office 365
Merhabalar. Ekteki dosyanın h-ı-j sütunlarında formüller var. Bunları kullanana kişinin silmesini engellemek için sayfa koruması yöntemi ile denedim ama bu sefer de tabloya yeni satır ekleyemedim. H3-J aralığındaki hücrelere veri girişini makro ile yasaklamanın bir yolu var mıdır?

Ekli dosyalar

Merhaba @coşkun79

Deneyiniz.

H3 ile J arasında herhangi bir hücreye tıklanırsa, G sütunundaki hücreyi seçer.
İlgili sayfanın kod bölümüne ekleyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("H3:J" & Range("H" & Rows.Count).End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Select Then Target.Offset(0, -1).Select
End Sub

Elinize sağlık. Güzel olmuş. Yalnız bu üç satır dışındaki diğer satırlarda shift + space ile tüm satırı seçip sildiğimde bu üç satır da siliniyor. gizli olsalar bile. bu da engellenebilir mi?

Elinize sağlık. Güzel olmuş. Yalnız bu üç satır dışındaki diğer satırlarda shift + space ile tüm satırı seçip sildiğimde bu üç satır da siliniyor. gizli olsalar bile. bu da engellenebilir mi?

Deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [H:J]) Is Nothing Then Exit Sub
sut = ActiveCell.Column
If Target.Column >= 7 And Target.Column <= 10 Then sut = 7
Cells(ActiveCell.Row, sut).Select
End Sub

Arkadaşlar taksit taksit söyleyip sizi yorum ama bazı şeyleri deneyince görebiliyorum. Kod çalışıyor, ancak aşağıda belirttiğim şekilde düzeltmeye ihtiyacım var. Eğer mümkünse:

1- Satırları silmede sorun var:
a- 11. satırı sildiğimde J sütunu formülü bozuldu
b-11. satırdan önceki ve 11. satırdan sonraki satırlarda tek tek satır silersem sorun yok. Ama birden fazla satırı seçip silemiyorum

2-A-G aralığındaki herhangi bir hücre seçili iken ( ya da birden fazla hücre seçili iken ) shift + space tuş kombinasyonunu kullanarak ilgili satırı / satırları H sütununa kadar ( H-J sütunları hariç) seçmek mümkün mü? Seçip silmek için soruyorum. Şu anda bunu yapamıyorum.

Söylediklerim ayrıntı ama. Bu şekilde daha güzel bir kod olacağı kanısındayım. Eski excel kullanım özelliklerine dokunmadan belirli bir aralıktaki hücrelere veri girişini engellemeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Geri