Merhaba arkadaşlar,
Sizlerden yine bir soru ile desteğinizi rica ediyorum.
Uzun çalışmalar sonucu sizlerin desteğiyle bir program yazdım ancak takıldığım bir nokta var. Örnek dosya imkanı olmadığı için anlatayım.
a1 den h1 e kadar hücrelerde sayılar var.
h1 değişken olduğu için saydırıyorum ( mesela g1 e kadar da olabiliyor.)
saydırdığım değere x diyorum.
daha sonra son yazılı hücrenin sağındaki hücreye yani cells(1, x + 1) hücresine
=MAK(A1:H1) yazmaya çalışıyorum. Ancak bu değişken olduğu için H1 olarak giriş yapamıyorum.
Şöyle bir şey lazım.
=MAK(cells(1,1):cells(1,x+1))
gibi. yani sütun değişkenini formülde belirtmem lazım.
Elimde satır için örneği var ancak sütun olunca ben beceremedim. İşin içinden çıkamadım.
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
Tekrar özetle anlatayım.
1 satırda işlemler gerçekleşiyor. Satırda sola doğru ilerleyen hücrelerden son hücreyi saydırıyorum. son hücrenin sağındaki boş hücreye "maksimum" formülünü bu yazılı değerler arasından seçtiriyorum.
formül bana bunu vermeli. Nasıl yapabilirim internette satır çok ama sütun bulamadım.
Şimdiden teşekkürler.
Sizlerden yine bir soru ile desteğinizi rica ediyorum.
Uzun çalışmalar sonucu sizlerin desteğiyle bir program yazdım ancak takıldığım bir nokta var. Örnek dosya imkanı olmadığı için anlatayım.
a1 den h1 e kadar hücrelerde sayılar var.
h1 değişken olduğu için saydırıyorum ( mesela g1 e kadar da olabiliyor.)
saydırdığım değere x diyorum.
daha sonra son yazılı hücrenin sağındaki hücreye yani cells(1, x + 1) hücresine
=MAK(A1:H1) yazmaya çalışıyorum. Ancak bu değişken olduğu için H1 olarak giriş yapamıyorum.
Şöyle bir şey lazım.
=MAK(cells(1,1):cells(1,x+1))
gibi. yani sütun değişkenini formülde belirtmem lazım.
Elimde satır için örneği var ancak sütun olunca ben beceremedim. İşin içinden çıkamadım.
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
Tekrar özetle anlatayım.
1 satırda işlemler gerçekleşiyor. Satırda sola doğru ilerleyen hücrelerden son hücreyi saydırıyorum. son hücrenin sağındaki boş hücreye "maksimum" formülünü bu yazılı değerler arasından seçtiriyorum.
formül bana bunu vermeli. Nasıl yapabilirim internette satır çok ama sütun bulamadım.
Şimdiden teşekkürler.