• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile sıra no verme işlemi

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
Merhaba Arkadaşlar,

Veri yönetimi sayfasında B sütununa 5. satırdan itibaren tarihler girdiğimde
A sütununda ilgili satırlara sıra no vermesini sağlayabilirmiyiz.

Formül ile yapılabilecek bir işlem ancak, formülü aşağı satırlara doğru uygulattıkça tablo boyutu çok yükseliyor. Tam kaç satıra uygulatmam gerektiğide belli değil.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Veri yönetimi sayfasında B sütununa 5. satırdan itibaren tarihler girdiğimde
A sütununda ilgili satırlara sıra no vermesini sağlayabilirmiyiz.

Formül ile yapılabilecek bir işlem ancak, formülü aşağı satırlara doğru uygulattıkça tablo boyutu çok yükseliyor. Tam kaç satıra uygulatmam gerektiğide belli değil.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba
bunu makrosuz excel'in kendi özelliklerini kullanarak yapabiliriz.
eki incelerseniz siz tarih atıyorsunuz o otomatik sıra numrası ekliyor

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim Sy İhsan Tank, şuan tablomda bu şekilde kullanıyorum ancak formülü
ilk 100 satıra uygulattım dosya boyutu gereğinden fazla yüksek oldu, satır sayısıda veri girişi oldukça artacaktır tam sayısı belli değil.

Oyüzden makro ile çözmeye çalışıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim Sy İhsan Tank, şuan tablomda bu şekilde kullanıyorum ancak formülü
ilk 100 satıra uygulattım dosya boyutu gereğinden fazla yüksek oldu, satır sayısıda veri girişi oldukça artacaktır tam sayısı belli değil.

Oyüzden makro ile çözmeye çalışıyorum.

anladım ben sizin demek istediğinizi sadece alternatif olması açısından vermiştim bir de sanırım siz dosyayı tam anlamadınız benim A sütununa yazdığım formülü aşağıya doğru yaymayacaksınız. otomatik kendisi yapacak siz tarih girdiğinizde.
kolay gelsin

Selamlar,

Sıralı veri girişi için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Sayfanın kod bölümüne uygulayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B6:B65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then
        Cells(Target.Row, "A") = WorksheetFunction.Max(Range("A5:A" & Target.Row - 1)) + 1
    Else
        Cells(Target.Row, "A") = ""
    End If
End Sub

Sy İhsan Tank, eğer formülünü görünce benim uygulattığım işlem gibidir diye düşünmüştüm, gece dalgın kafayla fark edemedim. Formülü inceleyince fark ettim güzel bir alternatif.

Sy Korhan Ayhan, daha önce belirtemem gerekirdi ama, kodları sayfanın kod bölümüne uyglattım ancak diğer işlemler içinde burada kodlar bulunuyor.

Verdiğiniz kodları eklemeye çalışdım ancak, çalışır hala getiremedim.

Kod:
Option Explicit

[COLOR="Red"]    If Not Intersect(Target, Range("E6:E65536")) Is Nothing Then
    On Error Resume Next
        If Target = "" Then Exit Sub
        If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("hesap planı").Range("B:B"), Cells(Target.Row, "E")) > 0 Then
            Cells(Target.Row, "F") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "E"), Sheets("hesap planı").Range("B:c"), 2, 0)
            Else
        End If
         If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("hesap planı").Range("B:B"), Cells(Target.Row, "E")) > 0 Then
            Cells(Target.Row, "G") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "E"), Sheets("hesap planı").Range("B:D"), 3, 0)
            Else
            'Cells(Target.Row, "E") = ""
            MsgBox " Girdiğiniz Hesap Kodu Hesap Planında Bulunamadı !", vbCritical
        End If
     End If[/COLOR]
    [COLOR="Blue"]If Intersect(Target, Range("D6:C65536,I6:G65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If UCase(Cells(Target.Row, "D")) = "B" Then
        Cells(Target.Row, "K") = Cells(Target.Row, "H") * Cells(Target.Row, "I")
        Cells(Target.Row, "L").ClearContents
    ElseIf UCase(Cells(Target.Row, "D")) = "A" Then
        Cells(Target.Row, "L") = Cells(Target.Row, "H") * Cells(Target.Row, "I")
        Cells(Target.Row, "K").ClearContents
    Else
        MsgBox "Hesap Türünü Belirtiniz  B/A !", vbCritical
    End If[/COLOR]
End Sub

Kırmızı kodlar düşeyara işlemi yapıyor, mavi kodlarıda siz vermiştiniz, sayfada çarpma işlemi yaptırıyor.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sıralı veri girişi için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Sayfanın kod bölümüne uygulayınız.

Kod:
    If Intersect(Target, Range("B6:B65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target <> "" Then
        Cells(Target.Row, "A") = WorksheetFunction.Max(Range("A5:A" & Target.Row - 1)) + 1
    Else
        Cells(Target.Row, "A") = ""
    End If
End Sub

Sayın hocam aynı mantıkla benimde bir sorunum var. Çok fazlası ile hücreye formülü yazınca dosyanın kapasitesi çok büyüyor. Aşağıdaki formülü yazıyorum

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Kodlar!$H$2:$H$9003;KAÇINCI(AL5;Kodlar!$I$2:$I$9003;0)));"";(İNDİS(Kodlar!$H$2:$H$9003;KAÇINCI(AL5;Kodlar!$I$2:$I$9003;0))))

Bu formülü sizin kod sayfasına yazdığımız şekilde düzenleyebilrmyiz.
Formüldeki mantık AL4 hücresindeki koda göre "Kodlar" sayfasında arama yapıp o sayfada o koda karşılık gelen maddenin adını AM4 hücresine yazıyor aynı mantığı AR4, AW4.... gibi 5 er stün atlayarak yapacak

Örnek dosyamıda ekliyorum. Bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim üstadım.

Ekli dosyalar

Sy udentr2002, elimden geldiğince yapmaya çalıştım, eki inceleyiniz.
Sadece ilk satırlarda denedim çalışıyordu, hata kontrolu yaparsınız.

Ekli dosyalar

HÜSEYİN HOCAM,

Çok ama çok teşekkür ederim. harika olmuş şimdi hemen daha detaylı inceleyeceğim.
Elinize emeğinize sağlık. Hakkınızı helal edin.

Üstadım.

Kodları incelediğimde gerçekten zaman harcamışsınız. Allah razı olsun.

Diyelimki Kodlar sayfasında koda karşılık gelen yardımcı maddenin adını değiştiğimde Proje_Maliyet sayfasındanda o kada karşılık gelen yardımcı madde isimleride değişebilirmi. Tıpkı formül de olduğu gibi yani aynı zamanlı olarak Kodlar sayfasındaki isim değiştiği anda Proje_Maliyet Sayfasında da değişecek böyle bir şey ekleyebilmemizin imkanı varmı?.

Üstadım.

Kodları incelediğimde gerçekten zaman harcamışsınız. Allah razı olsun.

Diyelimki Kodlar sayfasında koda karşılık gelen yardımcı maddenin adını değiştiğimde Proje_Maliyet sayfasındanda o kada karşılık gelen yardımcı madde isimleride değişebilirmi. Tıpkı formül de olduğu gibi yani aynı zamanlı olarak Kodlar sayfasındaki isim değiştiği anda Proje_Maliyet Sayfasında da değişecek böyle bir şey ekleyebilmemizin imkanı varmı?.

Merhaba,

Sorunuz ile ilgili forumda yeni bir konu açınız, eminimki forumdaki üstadlarımızdan hemen yardım alacaksınızdır.

Geri