• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile sayfaya toplayarak veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mergul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese iyi günler diliyorum. Ekte yer alan dosya ile işyerimde her hafta bir liste hazırlıyorum. Verilerin Makro ile başka bir sayfaya toplayarak aktarılması benim işlerimi oldukça hafifletecek. Eğer olmaz ise olabilecek önerilerinize de ihtiyacım var. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

Ekli dosyalar

Dosya üzerinde ilerleme kaydettim... Fakat Genel sayfasına tam olarak ne aktarılıyor tam anlayamadım. Aktarılmış hali ile yüklerseniz dosyayı sanırım bugün içinde bitiririm...

Sayın Jeday, öncelikle teşekkür ederim ilginize. Benim yapmak istediğim ham verileri "koyap" sayfası C7 hücresinden başlayarak AH sütununa kadar yapıştırdığım da "genel" sayfasına toplamları alarak aktarması. Mavi çizgili olan satırlar birimler ve üst birimler. Dolayısıyla toplamların alınacağı satırlar. Yalnız her hafta personel sayısı değiştiğinden toplamada sıkıntı oluyor, bazen 144 satır bazen 150 bazen 180 oluyor. istediğim koyap sayfasına yapıştırdığım verileri mavi başlık altındaki birimler ile 3 üst birimde toplamlarını da yaptırarak "genel sayfasına aktarabilmek...birimlerin ve üst birimlerin adı ve kendileri sabit altındaki isimler ise o birimlerin personeli ve sayısı her hafta artıp eksilebiliyor.ayrıca koyap sayfasına verileri yapıştırdıktan sonra hücre değerlerinin bazılarında oynama yapmam gerekiyor. dolayısıyla aktarmayı bir düğmeyle yapmak lazım.3 adet üst birim ve bunu altında alt birimler var. koyap sayfasında mavi işaretli olan satırlar üst birime, sarı olanlar da onun alt birimlerini ifade ediyor. Dosyayı güncelleyerek tekrar yükledim. tekrardan teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Jeday, tekrar teşekkür ederim.Elleriniz dert görmesin. Ama ben A ve B sütunlarına koyduğum "A" ve "A1" tarzı kodları üst birim ve birimleri size anlatabilmek için koymuştum. Keza renklendirmeyi de daha anlaşılır olsun diye yaptım. Yani yapıştırdığım ham verilerde A ve B sütunları yok ama birimler ve üst birimler toplamları ile geliyor. Ben buraya yani "KOYAP" sayfasına yapıştırdığım ham verilerden bazı kişilerin rakamlarında değişiklik yapmam gerekiyor. Bunu yaptığımda bütün toplamlar etkileniyor. Bazı haftalar atıyorum "Bilgi Yönetimi" dairesinde 19 personelin verisi varken öbür hafta 25 personel olabiliyor. Diğer dairelerde bu şekilde. Yani dairelerin her hafta personel sayısı değişiyor. Dolayısıyla birimler ve üst birimlerin toplamlarını içeren satırlarıda aşağıya yada yukarıya kayıyor. Mesela bir hafta 180. satırda genel toplam yer alırken diğer hafta 270. satırda yer alabiliyor. "Kişiler toplam" sayfası çok güzel çalışıyor, eğer "koyap" sayfası kodlarını ifade ettiğim şekilde düzeltme yapabilirseniz çok sevinirim. Tekrar şükranlarımı sunarım.

Sayın Jeeday, yüklediğim dosya orj. dosya. biraz satırları eksilttim o kadar. birde ben dosyadan kopyaladığım verileri "Genel" sayfasına yapıştırıyordum. sizden istediğim sadece birim ve üst birimleri belirli satırlara sabitlemek değil de formül yada makro birim adına göre tanımlansa mesela toplam için makrodan anlamıyorum ama ETOPLA C:C;"DUD 1 ise gibi. yada bilgileri yapıştırdığımda birimlerin başında yer alan sütunlara A, A1, BİTİŞ gibi ibareleri ekledikten sonra makroyu çalıştırdığımda o hücreleri referans alarak birim toplamlarını aldırabilir misiniz?

anlatmak istediğim her hafta personel sayısı arttığı yada eksildiğinden birimlerin yeri değişiyor. c30 hücresinde yer alan birim diğer hafta c 43 hücresinde olabiliyor. buna bağlı olarak diğer birimlerin ve üst birimlerinde. buna göre bir çözüm gerekiyor. iyi günler diliyorum.

Günaydın. sormak istediğim şeyler var...

1)Başkan Yardımcılığı - I
Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı
DUD 1
DUD 2
DUD 5
Ekonomi A.A.D.B
Kararlar D.B.
Başkan Yardımcılığı - II
Baş.Yrd.Mes.Büro-II
Dış İ.E ve R.S.D.B.
DUD 3
DUD 4
Strateji Glş.Dzn.ve Büt.D.B.
Yönetim H.D.B.
Başkanlık
Başkan Mesleki Büro
Bşk.Ö.K.M.
Danışmanlık Birimi
Hukuk Müşavirliği

bu başlıklar sabit mi?

2) siz veriyi genel'e yapıştırıcaksınız ve kod orada mı çalışacak?

evet bu başlıklar sabit. başkan yardımcılığı I ve II ile başkanlık üst başlıklar... Kod "koyap" ta çalışacak hatta genele aktarmasa bile olabilir son tahlilde. teşekkürler...

dosyanız hazır. bana mail adresinizi verir misiniz?

mail adresini özelden gönderdim, teşekkürler...

Alper hocam ne kadar teşekkür etsem azdır. Ancak bu kadar nokta atışı olur. Size çok müteşekkirim. İyi günler dilerim, herşey gönlünüzce olsun...

Geri