• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Sayfa koyalama

Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhaba.Kullandığım çalışma kitabına,excel.web.tr 'den bulduğum bir konudaki makro kodu ile sayfa çoğaltıyorum.Buraya kadar herşey sorunsuz çalışıyor.Fakat çoğalttığım sayfa,en son sayfa olarak kalıyor sayfa sekmelerinde(her gün bir adet oluşturmak istiyorum).Ben ise en başta dursun istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Kullandığım kod şu:

Kod:
Sub Kopyala()

Sheets("Sayfa1").Visible = True
Sheets("Sayfa1").Copy After:=Worksheets(Worksheets.Count)
10 NewPageName = InputBox("Kopyalamak Üzere Olduğunuz Sayfanın Adını Belirleyiniz...!!!")
For a = 10 To Sheets.Count
If UCase(Sheets(a).Name) = UCase(NewPageName) Then
MsgBox "Seçtiğiniz sayfa adı mevcuttur yeniden deneyin."
GoTo 10
End If
Next
ActiveWindow.ActiveSheet.Name = NewPageName

End Sub

Merhaba, ilgili satırı (başında 10 yazan satırdan önceki satır) aşağıdaki gibi değiştirin.
Yeni sayfanın hangi saygadan sonra eklenmesini istiyorsanız, kırmızı kısma o sayfanın adını yazınız.
Kod:
Sheets("Sayfa1").Copy After:=Sheets("[B][COLOR="Red"]SAYFA ADI[/COLOR][/B]")

Merhaba, ilgili satırı (başında 10 yazan satırdan önceki satır) aşağıdaki gibi değiştirin.
Yeni sayfanın hangi saygadan sonra eklenmesini istiyorsanız, kırmızı kısma o sayfanın adını yazınız.
Kod:
Sheets("Sayfa1").Copy After:=Sheets("[B][COLOR="Red"]SAYFA ADI[/COLOR][/B]")

Sayın omer.baran cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bu en sonki sayfa hergün değişecek.Yani bugünün sayfası 14.10.2015 iken yarınki sayfanın adı 15.10.2015 olacak.14.10.2015 olarak düzeltirsem 15.10.2015'i de 14.10.2015 'in gerisini açıyor.

Oraya yazılması gereken sayfa adı en solda kalması gereken sayfanın adıdır.
Örneğin AY adlı bir sayfanız ve ayın günleri içinde 01, 02, 03,... gibi birer sayfa oluşturuyorsanız,
o kısma AY yazmalısınız.

Yani kod'a yazacağınız sayfa adı hangi sayfadan önce DEĞİL hangi ayfadan sonra anlamındadır.

Umarım yanlış anlamadım.

Demek istediğinizi anladım omer.baran hocam.Farklı bir şekilde düzelttim.O tarihin önüne aldırttım.Ama hep o tarihin önüne gidiyor haliyle.Koda belirli bir sayfa adı yazmak yerine tüm sayfaların en soluna aç gibi bir şey düşünüyorum.Varmıdır böyle bir durum?

Kod:
Sub Kopyala()

Sheets("Sayfa1").Visible = True
Sheets("Sayfa1").[COLOR="DarkRed"]Copy Before:=Sheets("14.10.2015")[/COLOR]
10 NewPageName = InputBox("Kopyalamak Üzere Olduğunuz Sayfanın Adını Belirleyiniz...!!!")
For a = 10 To Sheets.Count
If UCase(Sheets(a).Name) = UCase(NewPageName) Then
MsgBox "Seçtiğiniz sayfa adı mevcuttur yeniden deneyin."
GoTo 10
End If
Next
ActiveWindow.ActiveSheet.Name = NewPageName

End Sub

Geri