• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile sayfa koruması koymak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
iyi çalışmalar excel dosyasına sayfa koruması koyuyorum ve bu dosyayı arkadaşlarıma gönderiyorum bazı hücrelerin koruması var bazılarının yok boş olan yerleri bana doldurup göndermeleri gerekiyor ancak şifre kıran programla şifresini kırıp sayfa dünenini ve formülleri bozuyorlar onun için şifrei kırsa bile sayfanın içinde herhangi bir hücreye tıklarınca bütün sayfalara bir şifre koysa ve "lütfen şifreyi kaldırmayınız" şeklinde uyarı verse bu mümkünmüdür vaya daha değişif fikirleirniz varsa hocalarım oda olur. emeğiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

ThisWorkBook kısmına ekleyin. Hücre seçildiğinde sayfa koruması kontrol ediliyor yok ise tekrar aktif hale getiriliyor.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.ProtectContents = False Then
    ActiveSheet.Protect "a"
End If
End Sub

hamit bey ilginiz için teşekkür ederim bu kodu uyguladım oldu bir bu koda ila ve olarak bu korumayı istediğimiz yani belirtiğimiz sayfaya koysa diğerlerine koymasa sizleri uğraştırmak istemezdim ancak şimdi hepsine şifre koydu

Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
if sh.name = "Sayfa1" then ' Bu satırı ekledim.
If ActiveSheet.ProtectContents = False Then
    ActiveSheet.Protect "a"
End If
end if
End Sub

hocam ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim
bir kaç sayfa da olacaksa mesela yeni eklediğniz satırı bu şekilde yapsak olurmu If Sh.Name = "Sayfa1" Or Sh.Name = "Sayfa2" Then

Evet olur.

Geri