• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile sayfa içerisinde aynı verileri silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan medsel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 tr
Arkadaşlar çok acil bir koda ihtiyacım var
elimde 3 adet kelime var bunlar "HAZIR" "VERİLDİ" VE "YOK"
bunlardan sayfa içerisinde bir sürü var şimdi ben tek bir makro ile bunları silmek istiyorum
Örn.
HAZIR HAZIR HAZIR
YOK VERİLDİ YOK
HAZIR YOK DİLEKÇE
VERİLDİ DİLEKÇE YOK

bunlar ayrı hüclerde

Sadece bu sütunların içinde geçen bu üç kelimeyi ve tekrarlarını yani tamamını silmek istiyorum

Teşekürler...

Merhaba,

Sorunuz net değil, bu 3 kelimeden biri herhangi bir hücrede varsa o hücrenin içindeki diğer bilgilerde mi silinecek yoksa sadece aranan kelimemi silinecek.

Silinme hücre bazlı mı olacak yoksa satır yada sütun bazında mı olacak.

.

hücre bazlı silinecek kısaca anlatıyım 15 sütün ve 100 satırdan oluşan bir listem var bu listede bu 3 kelime bolca mevcut bu kelimeler bir makro ile silinecek ama diğerleri mesela "dilekçe" bu silinmeyecek tersdende olabilir mesela sayfada bulunan hücre değeri "dilekçe" olan veriler kalacak diğer herşey silinecek

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub BulSil()

Dim deg(), j As Byte

deg = Array("HAZIR", "VERİLDİ", "YOK") [COLOR=darkgreen]'aranan değerlerler
[/COLOR] 
    For j = 0 To UBound(deg)
        Cells.Replace deg(j), ""
    Next j

End Sub

.

Hocam çoook saol Allah razı olsun birde zahmet olmazsa tam tersi olsa mesela hücre değeri sadece tre (-) olsa bu treler silinmeyecek bunun dışında kalan her şey silinecek

Kod:
Sub TumBulSil()

Cells.Replace "*-*", "-"

End Sub

İstediğiniz bu mu?

merhabalar, iki ayrı sütundaki sayı verilerini karşılaştırıp, aynı olanları yeni sutuna yazdırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim... (karsılaştırmak istediğim sayılar 10 haneli ve her iki sütunda toplam 40 bin adet mevcut)

Teşekürler..

Geri