• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile satır atlamadan kaydetme

Merhaba arkadaşlar,

makro ile kaydettiğim a8;ı16 alanın tümü kopyalanıp data sayfasına tamamını yapıştırıyor; her kaydedildiğinde data sayfasında kaydederken boş satırlar oluşuyor.

Sadece dolu alanların (2 satır doluysa iki satır, 5 satır doluysa 5 satır kopyalanıp data sayfasına satır boşlukları olmadan nasıl kaydedebiliriz

örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub FATURA()
    Satir = Sheets("FATURA").Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row [COLOR="Red"]'Fatura isimli sayfanın B sütunundaki son satırı bulur.[/COLOR]
    If Satir > 7 Then [COLOR="red"]'Eğer bulunan satır 7 den büyükse işleme başla[/COLOR]
        Sheets("FATURA").Range("A8:I" & Satir).Copy [COLOR="red"]'Fatura sayfasındaki A8:I & Satir aralığını kopyala[/COLOR]
        Sheets("DATA").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Offset(1, 0).PasteSpecial xlValues [COLOR="red"]'Data isimli sayfanın A sütunundaki ilk boş hücreye değer olarak yapıştır.[/COLOR]
        Application.CutCopyMode = False [COLOR="red"]'Kopyalama modunu kapat[/COLOR]
        MsgBox "Veriler kayıt edildi.", vbInformation [COLOR="red"]'İşlemin tamamlandığına dair kullanıcıya mesaj ver.[/COLOR]
    End If
End Sub

Merhaba Koray Bey,
vermiş olduğunuz kod için çok teşekkür ederim, çok işimi gördü.
Ancak, bu koddaki satırların ne işlem yaptığını çözemediğim için farklı bir işlemimde kullanamıyorum.
Rica etsem kod satırlarının yaptığı işlemleri açıklayabilirmisiniz.

Cahillik zor zanaat

Üstteki mesajımı düzenledim. Satırların yanına küçük açıklamalar yazdım. Umarım işinize yarar.

Geri