makro ile resimlerin boyutlarını değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
sayfdaki resme tıklayınca resimin belirli bir boyuta gelmesini istiyorum daha sonra o büyük resme bir kez daha tıklayınca eski boyutlarına dönemsini istiyorum makro kaydetle kod oluşturup istediğim boyuta getiriyorum ama sonrasında eski haline getiremiyorum ve bununla birlikte eğer dediğim mümkün ise tek bir kodla safdaki tüm resimler için aynısını yapabilirmiyim???

bilgisi olan ve payalaşan üstadlarımdan yardım bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
bir bilen bir bilmeyene bir bildiğini bildirse :)

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
sayın f_desat evet tam istediği buydu efendim çok teşekkür ederim...:D
sayın seyit tiken üstadım sizin gönderdiğiniz uygulama benim hayalimin ötesinde farklı fikirler oluştu, ufkum adına teşekkür ederim :D
sayın 1al2ver hocam çok teşekkür ederim benim amacımda benzer bir çalışmada kullanmak... üçünüzden de Allah razı olsun çok teşekkür ederim :D

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Sub buyut()
ActiveSheet.Shapes(Application.Caller).Select
If Selection.ShapeRange.Height = 324.75 Then
Selection.ShapeRange.Height = 79.5
Selection.ShapeRange.Width = 135.75
Else
Selection.ShapeRange.Height = 324.75
Selection.ShapeRange.Width = 554.25
Selection.ShapeRange.ZOrder msoBringToFront
End If
ActiveSheet.Shapes(Application.Caller).TopLeftCell.Activate
End Sub

dostlar bu kodu den'yorum kend' programimda ama calismiyor anldigim kadariyla boyutlarla alakali bisey ama cozemedim klavyemi ing karektere dondu bu ne :) dosyayi ekde gonderiyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
1al2ver hocamin gonderdigi ornek isime yarayan oradakini uygulamaya calistim ama olmadi yardim ederseniz sevinirim dostlar

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
arkdaşlar bir türlü beceremedim

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=83668 buradaki örneği kendiminkine uyduramıyorum anlayamadım neden?? yardım edebilecek varsa çok teşekkür ederim şimdiden ekte yapamağım uygulmayı tekrar koyuyorum aynı şey aslında ama hata veriyor ilk satır için

ActiveSheet.Shapes(Application.Caller).Select ,
can't execute code in breakmode hatasını veriyor

bir türlü beceremedim bir yukarıdaki bir başka örnekte tek tek resim resim aynı kodları tekrarlıyarak yapılabiliyor ama diğer örnek benim tam istedğim şey ve çok az kodla oluyor bir türlü beceremedim yardım ederseniz çok sevinirim ...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
run reset yaptım hata vermiyor artık ama bu seferde resim büyüyor ama küçülmüyor birde koddaki ölüçelendirme ile excel deki birbirini tutmuyor anlamadım bişey oranlara bakıyorum benzerlik yok farklı ölçü birimleri mi kullanılıyor ... ?

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
tamam o ölçü farklılığınıda anladım picxel cm farklılığından kaynaklanıyor 1 cm 37,795 picsel e tekabül ediyormuş, yaklaşık olarak ama hala büyüyen resim tekrar küçülmüyor kodda sorun varmış gibi gözükmüyor... eğer ebet şuysa şu ölçüleri ver diyor sistem diyorum ki acaba sistem o ebatı mı algılayamıyor...???

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
dostlar hallettim sonunda hallolmuş haliyle koyuyorum yapmaya çalıştığım şeyi vallaha bu pixel cm işi biraz kafamı karıştırdı nasıl hesaplanıyor onu bulamadım bana yardım eden dostlar nasıl yaptı bilmiyorum ölçüleri onlarınkinden yola çıkarak değiştire değiştire buldum istediğim ebata yakını ve çalışanı yazdım birde iki dostun kodlarını birleştirdim :D teşekkürler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Range("a1").Activate

ActiveSheet.Shapes(Application.Caller).TopLeftCell.Activate

bu kodlarda önemli arkadaşlar, bir affallamama sebep oldu sayfa aşağı kaldıkça resmi büyütüyor sonra a1 hücresini aktif ediyordu mesele ikinci kodlar çözüldü :)

ben ilkini kullanıyordum o seçim arsındak a1 i aktif ediyor ikincisi ise hangi hücredeysek sanırım onu aktif ediyor ..... doğrusunu üstadlar bilir... saygılar..