• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Pivot Tablo kontrolü

Herkese Merhaba ,

Benim üzerinde işlem yaptığım bir pivot tablom var ve checkboxları kullanarak pivotun Item larını hide ve unhide yapmak istiyorum.Ã?rneğin 5 tane meyva adını içeren bir tablo olduğunu düşünelim.Chck 1 e basınca teker teker ( .PivotItems("elma").Visible = False , PivotItems("armut").Visible = False ) değilde hepsini birden hide yada unhide yapabilir miyim ? Ã?rneğin ( .PivotItems("all").Visible = False olabilir mi?Teşekkürler.

Merhaba ,

VBA yardımında ekteki gibi bir kod buldum.fakat çalıştıramadım.Nerede hata yapıyor olabilirim ? Teşekkürler.

Sizin sorunuzu benmi yanlış anlıyorum acaba. Bahsettiğiniz şeyi manuel olarak yapabiliyormusunuz. Pivot table 'a bir alan koyduğunuzda (meyva) onun içindeki tüm itemleri visible=false yapamazsınız zaten, dolayısı ile bunu makro ilede yapamazsınız.

edit : aşağıdaki link işinize yarayabilir.
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=5529&highlight=pivot

Merhaba Danersin ,

Aslında yapmak istediğim alanın blank hariç tüm Item larını visible = false yapmaktı
( showallıtem.visible = false.
.PivotItems("blank").Visible = true )

Bağlantılı olarak manuel hıde yapılmış Itemlarıda ( Tüm Itemlar olmayabilir ) aynı şekilde showallitemVisible = true yapmak istiyorum.
Teşekkürler.

Sub Makro1()
On Error Resume Next
With ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("MEYVA")
For i = 1 To .PivotItems.Count
.PivotItems(i).Visible = False
Next
End With

Range("F13").Select
End Sub

Sadece blank kalacaksa yukarıdaki kodu bir deneyin.. Ama şimdiden söyliyim pivot table'da makrolar her zaman çok problemli olmuştur ve excel'de en çok bug-hata veren alanlardan tekidir. (benim gözlemlerime göre tabi)

Geri