• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Otomatik Numara Verme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rhombeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhabalar,

Arkadaşlar A 25 ile A 97 arasında 00 dan 72 ye kadar numaralandırdım. Fakat başka bir yerde dizi formülünü kullandığım için o bölüme a26=a25+1 yazamıyorum. Acaba bi makro ile bu numaralandırmayı yapabilirmiyiz. en önemli nokta şu: 72 numara var ama başka bir çalışmada 60 olabilir veya 75 olabilir. Araya Satır eklenip çıkartılabiliyor. Otomatik olarak numaralansın istiyorm. Nasıl çözebiliriz ?

a25'ten sonra dolu satır kadar mı otomatik numara yazılacak?

Ekli dosyayı inceleyiniz.

b25:b97 hücrelerinde herhangi bir değişiklik yaptığınızda otomatik olarak sıra numarasını tekrardan verir.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık Recep Bey,

Yalnız bir problem var. Benim maalesef 00,01,02,03,04,05,06,07,09,10,11,.....,72 Şeklinde numaralamam gerek. Bunu halledebilirmiyiz ?

a25:a97 hücre aralığının formatını TEXT olarak, kodlarıda aşağıdaki şekilde değiştirebilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [b25:b97]) Is Nothing Then Exit Sub
Dim sson As String
Cancel = True
son = [b65536].End(3).Row
If son > 97 Then son = 97
For i = 25 To son
    sno = i - 25
    If Len(sno) = 1 Then sno = CStr("0" & sno)
    Cells(i, "a").Value = sno
Next i
End Sub

HOCAM peki ben B1,B2....., hücrelerine veri girdikçe otomatik olarak A1,A2..... hücrelerine 1,2,3,.... sıra noları nasıl ekleyebiliriz.

Merhaba arkadaşlar excel'de etiket yapıyorum ama her defasında yazmak zorunda kaldığım etiketin aldığım çıktı başına her artan numarasını baştan yazmak yüzünden işlerim aksıyor bana bunun için çıktıı aldıkça otomatik olarak artan bir excel örneği için yardımcı olabilirmisiniz? yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim beni büyük bir dertten kurtarmış olacaksınız.

Geri