• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile koşullu sayfa silme

Excel Vers. ve Dili
exel2007 türkçe
arkadaşlar hepinize kolay gelsin gerçekten süper bi forum bende bu aileye katıldığım için çok mutluyum exel bambaşka bi dünya...

Eklediğim dosyada sayfa1, sayfa2 ve sayfa3 de veri varsa sayfa4 e alt alta kopyalamasını istiyorum ama veri yoksa kopyalamamasını ve en son sayfa1, sayfa2 ve sayfa3 ü silmesini istiyorum

bakıp yardımcı olursanız çok sevinirim. allaha emanet olun

Ekli dosyalar

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub AKTAR()
    Dim SAYFA As Worksheet

For Each SAYFA In ThisWorkbook.Worksheets
        If SAYFA.Name <> "Sayfa4" Then
            If WorksheetFunction.CountA(SAYFA.Cells) > 0 Then
                SAYFA.Range("A2:O" & SAYFA.Range("A65536").End(3).Row).Copy Sheets("Sayfa4").Range("A65536").End(3).Offset(1)
            Else
                Application.DisplayAlerts = False
                SAYFA.Delete
            End If
        End If
    Next

Application.DisplayAlerts = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır."
End Sub

Koşullu sayfa silme

Sayın arkadaşlar;
vba şifresi benim isteğimin dışında değişmesi koşulu gerçekleştiği anda dosyadan Sayfa.1 in silinmesini sağlıyan kod varmıdır.

Selamlar,

Sn. cocoa35,

Benim bildiğim kadarıyla vba şifresinin değiştiğini algılayacak bir kod yapısı oluşturmak zor gibi görünüyor. Eğer dosyanızdaki kodlara kimse ulaşmasın diyorsanız size farklı bir çözüm önerebilirim. Tam çözüm olmasada işinize yarayabilir.

1. Yol dosyanıza açılış şifresi koyabilirsiniz. Sanıyorum bu yöntemi daha önce size önermişlerdi.

2. Yol ALT+F11 ve vba sayfasına ulaşacak bütün kısayolları yine makro yardımı ile kapatabilirsiniz. Bu şekilde çok profesyonel olmayan kişilere karşı önlem almış olursunuz.

Tabiki 2. önerim makrolar devre dışı bırakılarak dosya açıldığında hiçbir işe yaramayacaktır. En etkili yöntem dosya açılışına şifre koymaktır. Bu şifreyi bilmeyen kişiler zaten kodlarınızada ulaşamayacaklardır.

Sayın Korhan Ayhan, çok teşekkürler.

Geri