• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile koşula sağlayan rakamları başka sütuna yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar Örnek dosya görüleceği gibi 3 ayrı sütunda olan rakamları
koşula göre G sütununa aktarmak istiyorum. yardımlarınızı rica ediyorum şimdidien teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub var_yok()
Dim sat As Long, i As Long, deg As Variant, varyok As String
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("G2:G65536").Clear
For i = 1 To 6 Step 2
    If Cells(65536, i).End(xlUp).Row > sat Then
        sat = Cells(65536, i).End(xlUp).Row
    End If
Next i
For i = 1 To sat
    deg = ""
    varyok = ""
    For j = 1 To 6 Step 2
        If Cells(i, j + 1) <> "" Then varyok = Cells(i, j + 1).Value
        If Cells(i, j + 1).Value = "yok" Then deg = Cells(i, j).Value
    Next j
    If varyok = "yok" Then
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("G1:G" & i), deg) = o Then
            Cells(i, "G").Value = deg
        End If
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamdır.", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Ekli dosyalar

Evren hocam eline sağlık, ancak yanlış anlaşılma var sanırım en son bilgiyi baz alıp son hücrede var yazıyorsa g sütununa rakamı yazmaması gerekiyor

Evren hocam eline sağlık, ancak yanlış anlaşılma var sanırım en son bilgiyi baz alıp son hücrede var yazıyorsa g sütununa rakamı yazmaması gerekiyor
Dosyayı güncelledim.
.
2numaralı mesajdaki dosyaya bakın bakalım istediğiniz bumu?.:cool:

Evren hocam güzel oldu istediğim gibi bir sorunla aynı mükerrer yazmasınıda engel koayabilrsek harika olacak örneğin 115 rakamı birden fazla yazılsa bile sadece bir tanesi geçerli olacak takip dosyası hazırlamış 3 ayrı sütundaki aynı rakamları düşeyara ile aynı satıra alıp eğer fonksiyonu ile bu yaptığımız işlemi yapmıştım ancak dosya boyutu büyüklüğünden excel çok ağır işlem yapıyordu
Yapmak isteğimiz şeyin mantığı A sütununa yazdığımız rakam farklı tarihlerde C v E hücresine yazılacak yanındaki var - yok seçeneğine göre G sütununa taşınacak
G sütununda bir rakam sadece bir hücrede yazılacak

Evren hocam güzel oldu istediğim gibi bir sorunla aynı mükerrer yazmasınıda engel koayabilrsek harika olacak örneğin 115 rakamı birden fazla yazılsa bile sadece bir tanesi geçerli olacak takip dosyası hazırlamış 3 ayrı sütundaki aynı rakamları düşeyara ile aynı satıra alıp eğer fonksiyonu ile bu yaptığımız işlemi yapmıştım ancak dosya boyutu büyüklüğünden excel çok ağır işlem yapıyordu
Yapmak isteğimiz şeyin mantığı A sütununa yazdığımız rakam farklı tarihlerde C v E hücresine yazılacak yanındaki var - yok seçeneğine göre G sütununa taşınacak
G sütununda bir rakam sadece bir hücrede yazılacak
Mükerrerkayıt yapmıyor.
Dosyayı güncelledim.2 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Geri