• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile kosula gore hucreye tiklatmak

Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - ENG
Herkese Merhabalar,

Ilgili sorum sizler icin basit gelebilir, yeni baslayan biri olarak benim icin cok zor oldu yapimi, is yerinde kullandigim dosyayi mumkun oldugunca exceli kullanarak duzenlemeye calisiyorum bunun icin yardimlarinizi esirgemezsseniz sevinirim.

Sorunum dosya icinde de belirttigim gibi kosula bagli olarak mail gondermek(outlook ile) dosya icinde satir ve sutunlarini acikladiigm makronun yazimi icin yardimci olabilirseniz minettar olacagim.

Simdiden tesekkurler

Indirme linki : https://drive.google.com/open?id=1qa2du78PMnFHXaw48GHpHPBbD4BvFV4Z
 
Merhabalar Omer Bey

Ilginiz icin oncelikle tesekkurler, ancak ben sayfa yi mail atmak yerine sayfa icerisinde bazi icerikleri kosullu olarak ceken N kolonunda ki satirlara tiklattirarak bu islemi yapmak istiyorum. Her satira ayri ayri veri giriyorum ve ayri alicilara gideceginden bu duzenlemeyi yapmaya calistim.
Eger N2 hucresinde 2User secenegi aktif ise makro ile o hucreye tiklattirarak bir msgbox ile emin oldugunu kullaniciya onaylatarak outlook acilmasini istiyorum mumkunse tabi.
 
Belirttiğim gibi; e-posta olayı ile pek ilgilenmişliğim yok.

Ancak belgenize baktığımda; ihtiyacınız N sütununa tıklanması değil de
A ve G sütunu dolu olan satırlar için, I sütunundaki e-posta adresine, konu kısmı "PR...", başlığı "Merhabalar"
olan e-posta gönderilmesini istediğinizi anlıyorum.
(2'nci satırdan başlayarak liste boyunca kontrol öngörüyorsunuz ve her bir satır için ayrı olmak üzere ONAY istenilecek)

Yani soru/ihtiyaç, hücreye tıklama değil koşula uyan satırlar için e-posta gönderilmesi.
İşlemin tetikleyicisi ne olacak, N sütunundaki hücreyi tıklasın dediğinize göre sayfaya eklenecek bir düğme mi mesela.

Gönderi içeriği ne olacak bu net değil, e-postaya dosya eklenecek mi, hücrelerden alınacak bilgi mi gönderilecek vs.
Ayrıca aynı satır için daha önce e-posta gönderildiğininin uygun bir alanda kaydedilmesinde de yarar var,
böylece önce orası kontrol edilip e-posta gönderilmemişse işlem yapılması lazım sanırım.

Ben olsam konuyu, yukarıdaki hususları da netleştirerek;
"koşula uyan satırlar için onay isteyerek e-posta gönder"
gibi bir başlıkla açardım. Tercih sizin tabi.

E-posta gönderme konusunda deneyimi olacak üyeler destek verecektir, biraz sabırlı olmanız lazım bence.
.
 
Merhablar Omer Bey

Aslinda mantigi cozmemde baya yardimci olan bir yorum yaptiniz ve durumu cozdum diyebiliriz.
Tesekkurler ilginiz icin.
 
Destek zaten böyle bir şey.

Belgeyi ve isteği üçüncü bir gözün görmesinde her zaman yarar vardır.
Çünkü; belgeyi ve işleyişi bilemeyeceği için önyargısız, varsayımları olmayan bir bakış anlamına geliyor bu.
Böylece de muhtemel seçenekler fark edilebiliyor.

İsteğinizi halledemezseniz, önceki cevabımda belirttiğim hususları netleştirerek,
başı sonu belli ve isteğinizin, tereddüt doğurmayacak şekilde açıklandığı, konu başlığının da buna göre belirlendiği yeni bir konu açarsınız.

Ama her şeyden önce, forum sayfalarının üst orta kısmında bulunan ARAMA bölmünü iyi kullanarak birçok örneğe ve çözüme ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
.
 
Geri
Üst