• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile koşula bağlı hücre renklendirme !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brendie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003-türkçe
Arkadaşlar yapamadım bir türlü. C sabit, K hücrelerini boyamak istiyorum

eğer k2 = 0 ve c2=0 ise k;Interior.ColorIndex = 43 değilse Interior.ColorIndex = xlNone

eğer k2= 0 ve c2=10 ise k;Interior.ColorIndex = 43 değilse Interior.ColorIndex = xlNone

eğer k2= 0 ve c2=20 ise k;Interior.ColorIndex = 43 değilse Interior.ColorIndex = xlNone

eğer k2= 0 ve c2=102 ise k;Interior.ColorIndex = 43 değilse Interior.ColorIndex = xlNone

k3,k4,k5.. diye gidiyo ama şu 4 koşulu makro ile sağlayabilirseniz diğerlerini kendim yapabilirim. K hücreleri dinamik veri aldığı için ve belirli aralıklarla yenilendiği için sanırım koşullu biçimlendirme işe yaramaz. Yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba,

dosyanızın ile sayfasının kod kısmına aşaşğıdaki kodları yapıştırın. İlgili sayfa içindeki hücrlerde oluşucak değişiklik ile grekli renklenme işlemi olacaktır.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Range("k2").Value = 0 And Range("c2").Value = 0 Then
Range("k2").Interior.ColorIndex = 43
Else
Range("k2").Interior.ColorIndex = xlNone
End If
If Range("k2").Value = 0 And Range("c2").Value = 10 Then
Else
End If
If Range("k2").Value = 0 And Range("c20").Value = 0 Then
Else
End If
If Range("k2").Value = 0 And Range("c102").Value = 0 Then
Else
End If
End Sub

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells(2, 11).Interior.ColorIndex = xlNone
If Cells(2, 3) = 102 And Cells(2, 11) = 0 Then Cells(2, 11).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, 3) = 10 And Cells(2, 11) = 0 Then Cells(2, 11).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, 3) = 20 And Cells(2, 11) = 0 Then Cells(2, 11).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, 3) = 0 And Cells(2, 11) = 0 Then Cells(2, 11).Interior.ColorIndex = 43
End Sub

Arkadaşlar yardımınız için teşekkürler ama çalışmadı. Bu kodları bir modül-buton bağlantısı yapabilirmiyiz acaba? Yani sayfanın kendi veri işlemi bittikten sonra butona basıp renklendirme işlemini yapabilirmiyiz ?

Sanırım o zaman makro olarak kaydetmek lazım. Birde bu kodu k2:ah16 aralığına uygulayabilirmiyiz ?

Arkadaşlar yardımınız için teşekkürler ama çalışmadı. Bu kodları bir modül-buton bağlantısı yapabilirmiyiz acaba? Yani sayfanın kendi veri işlemi bittikten sonra butona basıp renklendirme işlemini yapabilirmiyiz ?

Son düzenleme:
Merhaba,

verdiğiniz bilgiler neticesinde yapılması gereken işi, yanlış anlamış olma ihtimalime karşı ben size 2 durumlu kod yazdım. Siz uygun olan birini seçersiniz...

İlgili sayfanıza 2 adet commandbutton ekliyerek aşağıda ki kodları kod sayfasına yapıştırınız...

Option Explicit

Private Sub CommandButton1_Click()

Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = xlNone
If Cells(2, "C") = 102 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 10 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 20 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 0 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Dim son As Integer
Dim i As Integer
son = Range("C65536").End(3).Row

For i = 2 To son
If Cells(i, "C") = 102 And Cells(i, "K") = 0 Then Range("K" & i & ":AH" & i).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(i, "C") = 10 And Cells(i, "K") = 0 Then Range("K" & i & ":AH" & i).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(i, "C") = 20 And Cells(i, "K") = 0 Then Range("K" & i & ":AH" & i).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(i, "C") = 0 And Cells(i, "K") = 0 Then Range("K" & i & ":AH" & i).Interior.ColorIndex = 43
Next
End Sub

Sayın nbatman çok teşekkür ederim, denedikten sonra sonucu da burada yazacağım. Tekrar çok saolun :)

Sayın Nbatman kod çalışıyor fakat ters olarak. Şöyleki, ben modüle kodları şu şekilde kaydedip,

Option Explicit
Sub Kod2()
If Cells(2, "C") = 102 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 10 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 20 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
If Cells(2, "C") = 0 And Cells(2, "K") = 0 Then Range("K" & 2 & ":AH" & 16).Interior.ColorIndex = 43
End Sub

sayfanın kod kısmınada

Private Sub CommandButton1_Click()
Call Kod2
End Sub

Çalıştırdım fakat herhangi bir işlem yapmadı. bende K2: AH16 aralığını kendim boyadım. Kodu çalıştırınca tüm renkli hücreleri renksiz hale getirdi. Kod çalışıyor ama ters durumda sanırım, boyaması gerekirken boyalıları siliyor. Acaba, Range("K" & 2 & ":Z" & 16).Interior.ColorIndex = xlNone kısmından kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum.
Sayın nbatman çok teşekkür ederim, denedikten sonra sonucu da burada yazacağım. Tekrar çok saolun :)

Son düzenleme:
Sayın Nbatman sanırım ben yanlış anlattım özür dilerim, sadece karşıladığı değere ait hücreyi renklendirmeli, yani;
k2,L2,M2...AH2 deki değer c2 dekini karşılıyorsa sadece k2 renklenmeli
k3,L3,M3...AH3 deki değer c3 dekini karşılıyorsa sadece k3 renklenmeli
k4,L4,M4...AH4 deki değer c4 dekini karşılıyorsa sadece k4 renklenmeli

Bu işlem c2-c16 ve k2-k16 dan...... ah2-ah16 aralığına kadar bu şekilde devam ediyor.Yani k sutunundan başlayıp ah sutununa kadar sadece ilgili hücreler renklenmeli. ( örneğin c3 deki değer L3, M3..vs karşılıyorsa sadece o hücreler renklenmeli)

Merhaba

ekteki dosyayı dener misiniz?

Geri