• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Klasör Açma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - TR
Üstadlar Excel'de bir çalışma kitabında buton oluşturdum. Ve makro tanımladım. Tanımladığım makro ile masaüstünde herhangi bir excel dosyası açabiliyorum. Ancak Klasör açamıyorum. Makro aşağıdaki gibi yardımcı olursanız sevinirim.

Sub SGKIslemleri()
'
' SGKIslemleri Makro
' Makro genelmhsb tarafından 26.08.2009 tarihinde kaydedildi.
'
'
ChDir "C:\Documents and Settings\genelmhsb.BEMIS\Desktop\BORDRO"
Workbooks.Open Filename:= _
"C:\Documents and Settings\genelmhsb.BEMIS\Desktop\BORDRO"
End Sub

:cool:
Kod:
Sub Hangi_Dosya_Secildi()
On Error GoTo hata
ChDir "C:\Documents and Settings\genelmhsb.BEMIS\Desktop\BORDRO"

dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="," & _
        "*.xls;*.doc;*.bmp;*.jpg;*.gif;*.pdf;*.mdb", _
        Title:="Lütfen dosya seçimi yapınız") ' uzantı eklemeleri yapabilirsiniz
    If dosya = False Then ' eğer vazgeçe basarsanız
        MsgBox "Dosya seçme işleminden vazgeçildi"
        Exit Sub
    Else
    dosyaadi = Mid(Dir(dosya), 1, Len(Dir(dosya)) - 4)
    yol = Mid(dosya, 1, Len(dosya) - Len(Dir(dosya)))
    uzanti = Mid(Dir(dosya), Len(Dir(dosya)) - 2, 4)
        mesaj = "Dosya Yolu        :   " & yol & vbNewLine
        mesaj = mesaj & "Dosya Adı          :   " & dosyaadi & vbNewLine
        mesaj = mesaj & "Dosya Uzantısı   :   " & uzanti & vbNewLine
        MsgBox mesaj
    End If
    Exit Sub
hata:
    MsgBox "Klasör bulunamdı", vbCritical, "UYARI"
End Sub

Evren Bey yazdıklarınızdan inanınki hiç bir şey anlamadım. Size zahmet olmazsa detaylı bir şekilde açıklayabilirmisiniz. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler

Evren Bey yazdıklarınızdan inanınki hiç bir şey anlamadım. Size zahmet olmazsa detaylı bir şekilde açıklayabilirmisiniz. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler
Bende anlamıyorum.Copy-Paste yapıyorum.:cool:

Değerli Evren Gizlenin verdiği kod ile dosyayı yaptım , klasör de açılıyor hiç problemsiz, (gayet hoş bir görüntü) fakat dosyayı açmak istediğimde dosyanın sadece bilgilerini veriyor, dosya açılmıyor.

Kodda bir eksiklik mi var ?

Not: Koddaki izcik kullanıcı adını kendinizinki ile değiştiriniz. Aksi halde çalışmaz

Ekli dosyalar

Değerli Evren Gizlenin verdiği kod ile dosyayı yaptım , klasör de açılıyor hiç problemsiz, (gayet hoş bir görüntü) fakat dosyayı açmak istediğimde dosyanın sadece bilgilerini veriyor, dosya açılmıyor.

Kodda bir eksiklik mi var ?

Not: Koddaki izcik kullanıcı adını kendinizinki ile değiştiriniz. Aksi halde çalışmaz
Evet Un'u veriyor.Yağıda veriyor.Neden helva yapmıyorsunuz?

Peki seçilen dosyanın açılması yani çalışması gerekmiyor mu?

Yani desktop üzerindeki görüntüleyip seçtiğim dosya sadece seçilip özellikleri görünüyor. dosya çalışmıyor.

Peki seçilen dosyanın açılması yani çalışması gerekmiyor mu?

Yani desktop üzerindeki görüntüleyip seçtiğim dosya sadece seçilip özellikleri görünüyor. dosya çalışmıyor.
Bunun için dosyayı açan kodları yazmanız gerekiyor.Bu object dosya açmaz.Size klasöleri ve belirttiğiniz dosyaları görüntüler.Buradan dosya adını ve yolunu bularak o dosyayı açabilirsiniz.Dosyayı nasıl açacağınızı bilmiyorsanız bununla ilgili forumlarad bir sürü kod var .dağa olmadı sorunuzu sorabilirsiniz.Öyle hazıra konmak yok lop diye.Siz excelde kod yazacaksınız bunları yapacaksınız.Siz yapacaksını her işi,Bunu getopenfile için söylüyorum.Tabii diğer konular içinde ayni şey geçerli.:cool:

Dosya açmak istiyorsunuz kolay yoldan.Aşağıda kodları veriyorum.Ama hiç bir kontrolu yok.Dosyayı kodlarla kontrol edemiyorsunuz.Belki vardırda ben bilmiyorum.Şu anki bildiğime göre burada dosyayı kontrol edemiyorsunuz.!
Kod:
On Error Resume Next
AppActivate (Shell("explorer.exe", 5))
On Error GoTo 0

Hemen denedim. Harika çalışıyor değerli Evren Gizlen :)

İstenen bu işte daha ne olsun :)

Ben bir objecte kodlarla müdahale edmiyorsam.Onu işleyemiyorsam benim için onun hiç bir kıymeti yoktur.Çünkü ben kod yazıyorum.Bana oradaki exploreri açmak bir fayda getirmiyor.Onu kod ile açma yerine masa üstüne bir kısa yol koyarım öylede açarım.Gördünüzmü siz ile ben ne kadar farklı düşünüyoruz.:cool:

Ben bir objecte kodlarla müdahale edmiyorsam.Onu işleyemiyorsam benim için onun hiç bir kıymeti yoktur.Çünkü ben kod yazıyorum.Bana oradaki exploreri açmak bir fayda getirmiyor.Onu kod ile açma yerine masa üstüne bir kısa yol koyarım öylede açarım.Gördünüzmü siz ile ben ne kadar farklı düşünüyoruz.:cool:

Uzmanlık farkı bu olsa gerek bakıs acıları kolay ogrenilmiyor elbet zaman alacak :)

Kodu buldum arkadaşlar. İstediğiniz klasörü açmanın yolu budur :)
dim ac
On Error Resume Next
ac = Shell("Explorer /e,/root,\\Data\USERDATA\ORTAK\Satinalma_Formu", 1)
AppActivate ac
On Error GoTo 0

başka bir exceli açmak içinde kullanılabilirmiki bu fonksiyon
ayrıca txt açmak için nasıl olmalıdır kod acaba?

Geri