• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile istenilen sayfaya ulaşmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar Merhaba

Profesyonel orkestra müzisyeniyim.Nota sehpası yerine diz üstü bilgisayar kullanacağım.Sahnede ŞArkıların nota ve akor sayfalarına çok çabuk ulaşmam gerekiyor yani Excel Şarkı listesinden şarkıları seçip, çok kısa bir sürede nota ve akor sayfalarını açmam gerekiyor.

Ekteki örnek Çalışma dosyasında ilk sayfada numaralandırılmış Repertuar listesi diğer sayfalarda ise numaralandırılmış halde şarkıların sözleri ve akorları mevcut.

Sorun:Çalınacak şarkının akorlarını 300 sayfa arasından manuel olarak bulmak hem zor hem vakit alıyor.
Çözüm: Çalışma dosyasında bulunan ilk sayfa bulunan bir şarkıyı (hücreyi) seçip ya da numarasını yazıp "makro aracılığı" ile ilgili sayfanın açılmasını istiyorum .Daha pratik ve kısa süren çözüm varsa (yorumlarınızı beklerim)

Cuma akşamı konser için acil yardımlarınızı bekler ,şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Liste sayfasında herhangi bir hücreye sayfa ismini yazarak çift tıklarsanız o sayfaya gidersiniz, açılan sayfada herhangi bir hücreye çift tıklarsanız Liste sayfasına geri dönersiniz.

Kodları ThisWorbook sayfasına kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error GoTo son
Dim Sayfa As String
If ActiveSheet.Name <> "Liste" Then
    Sheets("Liste").Select
Else
    Sayfa = Target.Value
    If Sayfa <> "" Then Sheets(Sayfa).Select
End If
son:
End Sub

.

Kod ekleme sorunu

Ömer Bey
hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Ne yazıkki kodları VBA modülüne eklemeyi beceremedim. Sizden rica etsem ekli dosyaya kodları ekleyebilir misiniz? Şimdiden sağolun.

Ekli dosyalar

Excelin sanırım müzik camiasına en büyük yardımı bu olacak.Katkılarınız için teşekkür.

Sn fhilo çalışmanız gerçekten çok güzel, listedeki parçaların tamamını dosyaya işlediğinizde acaba bizlerle yeniden paylaşabilmeniz mümkün mü? Bir de küçük bir önerim var her parça için ayrı bir sayfa oluşturulursa zamanla dosyanız şişecektir ve zaten bildiğim kadarıyla excelin sayfa sayısı 255 ile sınırlı. Bunun yerine beher şarkı için aynı sayfada köprüler (Ctrl+Alt+K) oluşturarak çalışmanızı yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin poplar ayrı, türküler ayrı sayfalarda toplanabilir. ben fikir vermesi açısından ilk 5 parçanız için örnek bir çalışma yaptım...

Ekli dosyalar

Sn Harziyan

Sn Harziyan

Köprü yöntemi gerçekten hoş ve daha derli toplu görünüyor.

Listeyi güncellemeye devam ediyorum.Tüm Şarkıları titizlikle deşifre ediyorum ve henüz güncellenme sona ermedi. Ancak listenin bugünkü son halini arzu ederseniz özelden mail adresinizi bildirirseniz , gönderebilirim çünkü dosya boyutu limiti aşıyor. Vakit bulup bana köprü olayını daha detaylı açıklarsınız cuma günkü canlı performans için işim çok rahatlamış olur.Görüşünüzü bekliyorum.tekrar teşk.

şarkı listesi

harika olmuş. ellerinize sağlık.

Bir sorum olucak müsadenizle ... Şarkı sözlerini girmek istiyorum ama tek satır kopyala yapıştır yapabiliyorum ... tamamen sözleri bir anda nasıl kopyalayabilirim ... Şarkıların çoğunda sözler gözükmüyor ben hepsinde gözükmesini istiyorum ... sizce nasıl yapabilirim ?

şimdiden teşekkür ederim ...

saygılar ...

Merhaba,

Liste sayfasında herhangi bir hücreye sayfa ismini yazarak çift tıklarsanız o sayfaya gidersiniz, açılan sayfada herhangi bir hücreye çift tıklarsanız Liste sayfasına geri dönersiniz.

Kodları ThisWorbook sayfasına kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error GoTo son
Dim Sayfa As String
If ActiveSheet.Name <> "Liste" Then
    Sheets("Liste").Select
Else
    Sayfa = Target.Value
    If Sayfa <> "" Then Sheets(Sayfa).Select
End If
son:
End Sub

.

Güzel Kod Teşekkürler

Yalnız diyelimki 2-3 satırı birleştirerek bir isim verdim veya sayfa numarası ozaman çift tıkladığımda istediğim sayfaya gitmiyor.
Bu kod sadece birleştirme yapılmamış Liste satırlarında işe yarıyor.

Bu şekilde Liste sayfası için Kod geliştirilebilirmi.

Geri