• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile ilgili yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Arkadaşlar aşağıda görünen makro ile AQ sütununda yazılı dosya isimleriyle aynı isimde olan resimleri üzerine tıklandığında açıklama şeklinde açmasını sağlıyorum. Ancak resim olanla olmayan arasında bir fark yok.Resim linki olanın yada olmayanın farklı renklenmesini yada farklı bir şekilde belli olmasını nasıl sağlayabilirim?

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim Uzanti(5)
Uzanti(1) = "bmp": Uzanti(2) = "jpg": Uzanti(3) = "gif":
Uzanti(4) = "tif": Uzanti(5) = "AI":
Columns("AQ").ClearComments
If InStr(Target.Address, ":") > 0 Then Exit Sub
If Target.Value = "" Then Exit Sub
If Intersect(Target, [AQ1:AQ50000]) Is Nothing Then Exit Sub
For i = 1 To 5
resimyükle = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Cells(Target.Row, Target.Column) & "." & Uzanti(Val(i))
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(resimyükle) = True Then
With Cells(Target.Row, Target.Column)
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True
End With
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture resimyükle
Selection.Height = 500 'yukseklik
Selection.Width = 400 'genişlik
Target.Select
Exit For
End If
Next i
End Sub

With Cells(Target.Row, Target.Column)
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True

yukardaki kısma:

.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0

şeklinde ilave yaparsanız olur diye düşünüyorum. 65535 kodu sarı rengin kodudur. bu kod hücreyi sarı dolgulu yapar. Deneyip sonuç bildirirseniz sevinirim.

bir de dikkatimi çekti: cells(target.row, target.column) yerine neden sadece target kullanmıyorsunuz?

İlaveyi yaptım fakat hata veriyor.Makroyu ben yazmadım, malesef makro konusunda hiç bilgim yok, neden sadece Target kullanıldığını bilemiyorum.

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
asr35 onu denediğim için uzun sürdü kusura bakma hemen yazamadım.teşekkür ederim güzel olmuş. Üzerine tıklamadan farklı renklendirebileceğimiz bir yol varmı.Çünkü elimde çok fazla satır var.resmi olmayanı bulmam için tek tek tıklamak çok uzun zaman alıyor.

yusuf44 dediğin gibi yaptım ama olmadı. cells(target.row, target.column) yerine sadece target kullandığımda resimleri açmıyor.

Geri