• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile ilgili tarihi getirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhabalar.
Ekte gönderdiğim kısa örnek tabloda yapmak istediğim olay; D6 hücresinde bulunan BUGÜN formül tanımlı tarih hangi gün yazılırsa yazılsın "E" sütununda o tarihler gelsin. Yani 26.11.2012 tarihi olduğunda "E" sütununda sadece o tarihler sıralansın. Ve bu yarın olduğunda da otomatik E sütunu o tarihler olsun.

Ayrıca E sütununda ki filtre genişletildiğin de herhangi bir durum söz konusu olduğunda yine geriye dönmek istediğimde bir düğme ile eski haline gelmesi.

Yardımlarınız bekler, saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki kodları bir modüle yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Sub Süz()
    [E8].AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Range("D6").Value 
End Sub

Sub Temizle()
[E8].AutoFilter Field:=5
End Sub

Sayıb DEDE kodları denedim ancak başarılı olamadım, bilgim maalesef bu konuda çok az eğer müsait iseniz değerli vaktinizi bana adım adım anlatarak yazabilir misiniz ?
Çok teşekkürler

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
Süz butonu verileri süzer.
Temizle butonu ise süzmeyi iptal eder.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kod:
Sub Süz()
    [E8].AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Range("D6").Value
End Sub
Yukarıdaki kod menüden Veri/Filite Uygula/Otomatik Filitre Uygula komutunun yaptığı işlemi yapar.
Filitre kriteri için D6 hücresindeki değeri kullanır.

Aşağıdaki kod ise Otomatik Filitre Uygulamasını kaldırarak ilk haline döner.
Kod:
Sub SüzgeciKaldır()
[E8].AutoFilter
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın DEDE VE ASİ KRAL yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Gerçekten benim için çok önemli bir konu idi, tekrar değerli zamanınızı ayırdığınız için sağ olun.

Çok özür dilerim ancak SÜZ butonuna bastığımda verilerin hepsi siliniyor. süzgeci kaldır dediğimde de geri geliyor bu güzel ancak benim istediğim şu;
"E" sütununda karışık tarihler var. Ben D6 sütunundaki tarih ne ise butona bastığımda o tarih gelsin istiyorum. Örneğin tarih 26.11.2012 ise e sütununda butona bastığımda o tarih gelsin sadece. Ertesi gün ise 27.11.2012 gelsin veya D6 sütununa hangi tarihi yazarsam önce veya sonra o E sütununda sadece o tarihler olsun.

Merhaba,
Eklediğim dosyada tam olarak bu yapılıyor. D6 hücresindeki tarih ile eşleşen veriniz yoksa doğal olarak verileriniz görünmez olur.

Demek benim programda bir sorunum var çünkü o tabloya göre D6 hücresindeki tarihi 15.11.2012 yapıyorum fakat değişmiyor. Sorun nereden olabilir onu bulmaya çalışıyorum

Sayın DEDE VE ASİ KRAL yardımlarınız için bende teşekkür ederim.
İki tarih arasını süzmek istediğimizde kodda ne gibi değişiklik yapmamız gerekiyor.
D6 hücresi ilk tarih, E6 hücresi son tarih olsun 27.11.2012 yazdığımda koda bitiş tarihini nasıl tanımlayacağım.
Teşekkürler
Yb®

Merhaba,
Eklediğim dosyada tam olarak bu yapılıyor. D6 hücresindeki tarih ile eşleşen veriniz yoksa doğal olarak verileriniz görünmez olur.

Çalışma yaptığım asıl dosyam ek'te sayın arkadaşlar. Kredi kartları ile ilgili bir çalışma. Sizin göndermiş olduğunuz kodlar kesinlikle doğrudur bundan herhangi bir şüphem yok, sizden ricam bu dosyada da istemiş olduğum çalışmayı uygularsanız çok sevinirim. Yani "B1" de bulunan tarih ne ise "I" sütununda sadece onlar çıksın.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki kodu bir Modülr yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Sub Süz()
   On Error Resume Next
    [I2].AutoFilter Field:=9, Criteria1:=Range("B1").Value
End Sub

Sub Temizle()
[I2].AutoFilter
End Sub

Geri