• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile iki sutunu karşılaştırmak ve bilgi aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
Hayırlı akşamlar. Sayfa birde A sutunuda sabit sayılar var ve sayfa ikide de karışık sayılar var. Ben sayfa ikideki verileri birdeki ile karşılaştırıp karşısına verileri kopyalamak istiyorum. Örnek dosya ektedir. Teşekkür ederim. kolay gelsin

Ekli dosyalar

Sayın ferhatgurbuz

Hayırlı akşamlar. Sayfa birde A sutunuda sabit sayılar var ve sayfa ikide de karışık sayılar var. Ben sayfa ikideki verileri birdeki ile karşılaştırıp karşısına verileri kopyalamak istiyorum. Örnek dosya ektedir. Teşekkür ederim. kolay gelsin

Dosyanız ektedir

Ekli dosyalar

Sn. Gökhan Polat, örnek dosyada c, d,e,f ... sutunlarda bilgiler olsaydı onları da almak için kodda nasıl bir değişiklik olmalıydı. Teşükkürler

Sayın tahsinanarat

Sn. Gökhan Polat, örnek dosyada c, d,e,f ... sutunlarda bilgiler olsaydı onları da almak için kodda nasıl bir değişiklik olmalıydı. Teşükkürler

kod şöyle olabilirdi.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    On Error Resume Next
    Sheets(1).Range("B2:F5000").ClearContents
        For ara = 1 To [a65536].End(xlUp).Row
            Set s1 = Sheets(1)
            Set s2 = Sheets(2)
                Range("B" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("a" & ara), s2.Range("A:F"), 2, 0)
                Range("C" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("a" & ara), s2.Range("A:F"), 3, 0)
                Range("D" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("a" & ara), s2.Range("A:F"), 4, 0)
                Range("E" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("a" & ara), s2.Range("A:F"), 5, 0)
                Range("F" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("a" & ara), s2.Range("A:F"), 6, 0)
        Next
            MsgBox "İşlem Tamamlandı"
End Sub

Sn. Gökhan Polat ilginize çok teşekkür ederim, düşeyara formülünün kod karşılığı oldu. Çok güzel işe yarayacağından eminim. Sağolun.

Rica ederim, iyi çalışmalar dilerim arkadaşlar.

Geri