• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Günlük Çalışma saati uyarısı vermek

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba, Ekli dosyanın "O60" hücresinde bulunan otomatik toplam işlemi 540 dakika olunca ekranda uyarı vermesini nasıl sağlayabilirim. Formda aradım ancak bulamadım. Veri doğrulama ile yapmak istedim, o zaman da hücre tıklandığında uyarı veriyor. yani benim işimi görmüyor. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Range("o60") = 540 Then
MsgBox "O60 hücresi 540 oldu..!", vbCritical
Else
End If
End Sub

Merhaba, Kodu Seçip Makroya ekledim, ancak çalıştıramadım. Acaba O60 hücresinde "=TOPLA(O9:O59)/60" şeklinde formül olduğu için mi? çalışmadı.

Merhaba, Kodu Seçip Makroya ekledim, ancak çalıştıramadım. Acaba O60 hücresinde "=TOPLA(O9:O59)/60" şeklinde formül olduğu için mi? çalışmadı.

Makroya ekledim ne demek?

Bir modüle mi kopyaladınız yoksa ilgili sayfanın kod bölümüne mi?

Sayın Mahir'in kodlarındaki

Kod:
If Range("o60") = 540 Then
Satırını
Kod:
If Range("o60") > 540 Then
yapmakta yarar var, olaki 540 olmadan daha fazla olabilir.

Merhaba, Modüle ekledim ve çalıştırıp kaydettim. Ancak sayfada "O60" hücresi 540'ı geçtiğinde Uyarı ekranı çıkmadı. ctrl+shift+L kombinasyonu ile
ekrana hata iletisini alabiliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Mahir bey'in kodlarını ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalamanız gerekir.

Merhaba, "G:G" sütunu üzerindeki miktar kolonuna miktar girdiğimde, "o60" hücresi içerisine dakika olarak güncelliyor. Mahir Beyin kodlarını modül 1 içerisine kopyaladım. Sayfayı kaydedip kapattım ve "g" kolonu içerisine miktar yazdığımda "o60" hücre değeri "540" dakikanın üzerine çıkınca, otomatik olarak ekrana mahir beyin kodlarının çalıştırdığı hata iletisi gelmemektedir.

Merhaba, "G:G" sütunu üzerindeki miktar kolonuna miktar girdiğimde, "o60" hücresi içerisine dakika olarak güncelliyor. Mahir Beyin kodlarını modül 1 içerisine kopyaladım. Sayfayı kaydedip kapattım ve "g" kolonu içerisine miktar yazdığımda "o60" hücre değeri "540" dakikanın üzerine çıkınca, otomatik olarak ekrana mahir beyin kodlarının çalıştırdığı hata iletisi gelmemektedir.
Merhaba,

Modül değil sayfanın kod bölümüne uygulamalısınız.
Hangi sayfada bu iletiyi almak istiyorsanız o sayfanın kod bölümüne uygulayınız.

Merhaba mahir bey, dediğiniz gibi sayfanın kod bloğuna yapıştırdım, Modül1 e değil, ama hücre değeri yani miktar arttığında otomatik olarak ekrana bilgi mesajı gelmiyor. acaba yanlış bir şeyler mi? yapıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba muhammethezer
Kodun başlangıcındaki ""Sub Calisma()"" yerine ""Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) "" kodunu yapıştırın.Bu kod her değişiklikte aynı hücreyi kontrol ettiği için makro çalışıyor.

İlgi, Alaka, Sabır, Hoşgörünüz için herkese teşekkür ederim. Saygı, sevgi ve muhabbetle kalmanız dileklerimle.

Dileklerine Canı gönülden katılıyorum.

Son düzenleme:
İyi çalışmalar.

Geri