• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile grafik üzerine verilari aktarmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Almanca
Merhaba,

Konuyu olabildigince sade anlatmaya calisacagim. Simdiden tesekkür ederim.

Elimde bir excel dosyasi var ve icinde hali hazirda 6 farkli sayfada veriler var. Her sayfanin ilk sütununda tedarikci firmalar, ikinci sütünunda deney düzenekleri bulunuyor; ayrica her bir deney düzenegi icin de 7 farkli deney sonucu bulunmaktadir.

Bu sartlar altinda amacim:
1. Bir combobox ile sayfalar arasinda gecisi saglamak,(Bunu yapabiliyorum)
2. Ikinci bir combobox atayip, acilan sayfada bulunan tedarikcileri otomatik olarak ikinci kombobox icinde görüntülemek, (bu kodu da yazabiliyorum ancak ilk combobox ile baglayamiyorum)
3. Yeni bir combobox icinde deney düzeneklerinden (bütün tedarikcilerde ayni) istedigim miktarda secip baska bir excel sayfasinda bunu göstermek,
4. Elde edilen verilerin grafigini cizmek istiyorum.

Umarim yeterince aciklayici olabilmisimdir.

Tekrardan tesekkür ederim

Düzeltme: Sayin Ömer Baran'in tavsiyesine istinaden hazirlamis oldugum excel dosyasi paylasilan link altindadir. Tekrardan tesekkürler.
Link: http://s7.dosya.tc/server3/eri9vs/Ornek.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorunuzu, gerçek belgenizin küçük boyutlu (olası seçeneklerin tümünün mevcut olmasını sağlayın)
ve özel bilgi içermeyen bir kopyası şeklinde oluşturacağınız bir örnek belge üzerinden sorarsanız
hem alternatif çözüm önerileri alabilirsiniz hem de daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Örnek belgenizin tasarımını tam olarak tamamlayın, userform/sayfaya eklenecek combobox gibi nesneler vs. tamamlayın ve yapabildiklerinizi
dosyaya uygulayıp yapamadığınız hususa/hususlara ilişkin olarak, sayfaya ekleyeceğiniz metin kutularına işlem akışı ve isteğiniz ile ilgili net açıklamalarınızı yazın ki;
konuyla ilgilenecek üye hem varsayımlara dayanan şeyler önermesin ve cevap oluşturmak için en azından üşenmesin değil mi?

Mutlaka, sorunuzun çözümü yolunda fikir verecek veya doğrudan çözümü sağlayacak bir öneri gelecektir.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Tekrar merhaba.

Konuyu kilitlediğiniz için daha evvel yazamamıştım. Bu mesajı, yönlendirmeyi ben yaptığım için yazıyorum.

Eklediğiniz örnek belgede, konu açılış mesajında "yapabiliyorum" dediklerinize ilişkin herhangi bir emare göremedim.
Belgede bir UserForm bile yok.

Başlığı GRAFİK olan konularla ilgilenecek üye sayısı zaten fazla değil ama, örnek belgenize göre, konu başlığında belirttiğiniz GRAFİK aşamasına daha çok var değil mi?

Tavsiyem; ya konu başlığını isteğinizi özetleyecek şekilde değiştirerek ya da uygun bir başlık ile yeni bir konu açarak
yahut da grafik aşamasına gelmiş bir belge üzerinden destek isteyerek devam etmelisiniz.

Bu haliyle; destek vermeye hazır olan üyelere haksızlık ettiğiniz yönündeki kanaatimi de belirtmek isterim.

Diğer üyelerin fikrini bilemem ama mevcut haliyle, destek istiyormuş gibi değil de;
hayalini kurduğunuz UserForm'un başkası tarafından hazırlanıp, kodlarının yazılıp, "buyrun kullanın"
diye "paket" olarak teslim edilmesini istiyormuşsunuz gibi görünüyor.

Bir üye üşenmeyip istediklerini yapmayı düşünse bile;
"şurası şöyle olmayacaktı", "şunu da ekleyebilir miyiz" gibi yeni soruların da gelebileceğini göz önüne alarak
hiç başlamamayı tercih edebilir ve bu da bence hiç şaşırtıcı olmaz.
(konu sayfasını 130 kişi görüntülemiş, eklenen örnek belge de 7 kez indirilmiş olmasına rağmen hiçbir cevap gelmemesi bunun işareti olsa gerek)

Bence işin sahibi olarak önce sizin işin ucundan tutmanız lazım gibi geliyor bana
Yoksa bu forumda neler yapılıyor neler, takip ediyorsanız görüyorsunuzdur.

Kolay gelsin.
.

Merhaba,

Tavsiyelerinizi dikkate alip tekrardan bir düzenleme yapacagim.

Tesekkür ederim.
Selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri