• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile FTP'ye dosya gönderme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Jeeday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2019 İngilizce
Selam arkadaşlar,

Çalıştığım bir excel dosyasında işlem bittikten sonra oluşturulan bir html dosyasını ftp ile göndermem gerekiyor. Bunun için webde 2-3 tane kod bulup denedim. Dos FTP ile herşey OK olmasına rağmen dosya bir türlü gitmiyor. Connection Timeout'a düşüyor. Konu ile ilgili danışıp fikir alabileceğim kimse, ya da kullandığınız başarılı bir kod var mı?

Teşekkürler

Merhaba,
linux server için şöyle bir kod çalışıyor. Kırmızı yerleri değiştiriniz.
İyi çalışmalar.
Kod:
Public Sub FTPFromUnix()
    Dim fs As Variant
    Dim FTPScript As Variant
    Dim msustu As String
    msustu = LCase(DesktopAddress())  'CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & "\"
'    msustu = Replace(msustu, "\", "/", 1, vbBinaryCompare)
    Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set FTPScript = fs.CreateTextFile("[COLOR="red"]C:\data\FTPXfer.txt[/COLOR]", True)
    With FTPScript
        .Writeline ("OPEN [COLOR="Red"]ftp.sitem.com[/COLOR]") 'ftp adresi domain ya da ip
        .Writeline ("USER [COLOR="red"]user password[/COLOR]") 'kullanıcı adı ve şifre
        .Writeline ("[COLOR="red"]CD ../Public[/COLOR]") 'yüklenecek ya da alınacak klasör
        .Writeline ("LCD " & DesktopAddress()) 'Pc'de dosyanın alınacak ya da yüklenecek klasör yolu
        .Writeline ("BINARY") ' or ASCII
        .Writeline ("PUT [COLOR="red"]dosyam.html[/COLOR]") 'yüklenecek dosya
        .Writeline ("BYE")
        .Close
    End With
    Call Shell("C:\WINDOWS\System32\ftp.exe -ns:[COLOR="Red"]c:\data\FTPXfer.txt[/COLOR]", vbMaximizedFocus) ' or MinimizeFocus

End Sub
Public Function DesktopAddress() As String
    DesktopAddress = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") ' & Application.PathSeparator
End Function

Kod FTP'ye bağlanıyor...

200 PORT command successful
425 Unable to build data connection: Connection timed out
ftp> BYE
221 Goodbye.

bütün denediğim kodlarda bu hatayı alıyorum...

Merhaba,
eğer Windows 7 kullanıyor ve koddaki c:\data\ yolunu c:\ şeklinde değiştirdiyseniz çalışmayacaktır. C:\ ile güvenlik yetki sorunu var.

windows 8.1

C:\xxxYazılım\Output

gibi klasör

konu ile teknik yardım bekliyorum

Geri