• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile formül yazma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar hayırlı günler,

Yapamadığım bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Aşağıya eklemiş olduğum dosyada L ve M sütununda formüller var. Bu formüller aşağı doğru 50.000 satıra kadar çoğaltmam gerekiyor fakat bu sefer dosyam çok yavaşlıyor. Bu formülleri kod ile yapıp bir buton atıyarak butona basıp çalıştırabilme imkanımız varmı acaba. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Nejdet Bey kusura bakmayın lütfen acil çözmem gereken bir konu. Yardımcı olabilecek bir arkadaş bulamadığım için konuyu tekrar açtım.

Nejdet Bey kusura bakmayın lütfen acil çözmem gereken bir konu. Yardımcı olabilecek bir arkadaş bulamadığım için konuyu tekrar açtım.

Tekrar açmanıza gerek yok, aynı konuya mesaj yazarsanız "Güncel" anlamında o zaten dikkati çeker.

Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Vergi sütununu hesaplar, Fark sütununda ne yaptığınızı anlamadım. Dolayısıyla kod yazılmadı.

Kod:
Sub Hesapla()

Dim i   As Long
    Dim Sat As Long

Sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

Application.ScreenUpdating = False
    Range("L2:M" & Sat).ClearContents

For i = 2 To Sat
        Cells(i, "L") = Evaluate("=SUMPRODUCT(((A2:A" & Sat & "=A" & i & ")*(B2:B" & Sat & "=B" & i & ")*(E2:E" & Sat & "=38000500)*(H2:H" & Sat & ")))")
        If Cells(i, "E") = 38000500 Then Cells(i, "M") = Cells(i, "L") - Cells(i, "H")
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "Hesaplama Tamamlanmıştır....", vbInformation

End Sub

Necdet Bey çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. M sütununda yapmak istediğim ise raporum bazı hesaplarda hatalı çalıştığı oluyor. Burada onu tespit etmeye çalışıyorum. Formülde E sütunundaki hesap eğer 38000500 ise formülün bulunduğu satırda L sütünundaki bakiyeden H sütunundaki bakiyeyi çıkarttırıyorum. Değilsede 0 yazdırtıyorum. Ben burda sadece 38000500 hesaptaki farkları arıyorum. Eğer vakit ayıramazsanız da sorun değil Necdet Bey, yazdığınız kod ile zaten bana çok yardımcı oldunuz. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba,

Kodları yeniledim. Dener misiniz?

Necdet Bey çok teşekkür ederim. Gayet güzel oldu. Emeğinize sağlık.
Saygılar,

Geri